Επεισόδια σε εκδήλωση για την «Αμάλ» στη Λάρισα

Πολίτες της πέταξαν πέτρες και αυγά

Επεισόδια σημειώθηκαν στην εκδήλωση για την  «Αμάλ» στη Λάρισα. Πρόκειται για την κούκλα που έχει τη μορφή προσφυγοπούλας και  αντιπροσωπεύει τα παιδιά των προσφύγων σε όλο τον κόσμο ενώ δημιουργός της είναι η Handspring Puppet Company.

Η Αμάλ κατάφερε να φτάσει στον Μύλο του Παπά

Την ώρα που η κούκλα των 3, 5 μέτρων ξεκινούσε την πορεία της στην πόλη συνοδεία δεκάδων παιδιών, μία ομάδα πολιτών άρχισε να πετάει αυγά και πέτρες στην Αμάλ αντιδρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο στην εμφάνιση της μουσουλμάνας κούκλας στη Λάρισα. Επικράτησε πανικός και τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν. 

Πολίτες στη Λάρισαν αποδοκίμασαν την Αμάλ

Αφγανιστάν: Πυρά στην Καμπούλ μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ

Η έγκυρη αντίδραση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα. Η Αμάλ τελικά έστειλε το μήνυμά της για τα παιδιά των προσφύγων. Περπάτησε στο κέντρο της πόλης και έφτασε στον Μύλο του Παπά όπου υπήρξε και εκεί ένταση από ανθρώπους που ήθελαν να εμποδίσουν το θεατρικό δρώμενο με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η Αμάλ είναι μία κούκλα σε μορφή προσφυγοπούλας από τη Συρία

Η «Αμάλ» αναμένεται να έρθει στην Αθήνα στις 19:30 στην Πλατεία Αγίων Ασωμάτων και στις 21:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η ιστορία της Αμάλ

Η ιστορία της Αμάλ ξεκίνησε από μία θεατρική παράσταση το «The Jungle (Η Ζούγκλα) του Good Chance Theatre που βασίζονταν στις ιστορίες που συνέλεξαν οι δημιουργοί της κούκλας Adrian Kohler και Basil Jones.

Η μικρή Αμάλ εμφανίστηκε ως χαρακτήρας της ζούγκλας και εκπροσωπούσε τα ασυνόδευτα παιδιά που ζούσαν στον καταυλισμό του Καλαί το 2015. Η παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία και έτσι η ηρωίδα ξαναζωντάνεψε με τη μορφή κούκλας.

Οι εργαζόμενοι της Handspring έχουν δημιουργήσει τη Μικρή Αμάλ χρησιμοποιώντας στέρεα αλλά και ελαφριά υλικά όπως το καλάμι και το ανθρακόνημα ώστε να μπορεί να περπατήσει για μεγάλα διαστήματα σε όλες τις πιθανές συνθήκες.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top