Συγκλονίζει ο Έλληνας του Beriev: Έσβηνε φωτιές ενώ καιγόταν το σπίτι του

«Oι φωτιές μοιάζουν με πόλεμο κατά της Ελλάδας», λέει ο Ρώσος πιλότος

«Για κάθε πιλότο, για κάθε Έλληνα είναι δύσκολο να βλέπει την τεράστια καταστροφή» τόνισε ο Έλληνας συντονιστής του Beriev του ρωσικού θηριώδους αεροσκάφους, που επιχειρούσε στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια.

Ο Παναγιώτης Καπετάνης, ο οποίος επιχειρούσε μέχρι και 16 ώρες την ημέρα, έδινε όλες τις δυνάμεις του για την κατάσβεση των πυρκαγιών, την ώρα που η πύρινη λαίπαπα «κατάπινε» το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη.

«Ήταν 6 Αυγούστου με την μεγάλη αναζωπύρωση. Έβλεπα ότι τα αποτελέσματα της φωτιάς θα οδηγούσαν στην καταστροφή του σπιτιού μου. Όταν επέστρεψα από τη δουλειά, έκανα ό,τι ήταν δυνατό, αλλά δεν κατάφερα να το σώσω. Δεν εξαρτάται από εμάς, αλλά από τις κλιματολογικές συνθήκες και τον άνεμο», αναφέρει στον Σκάι ο Παναγιώτης Καπετάνης, που συντόνιζε από το έδαφος όλες τις διαδικασίες και έδειχνε το στόχο στο Beriev.

Νέα δημοσκόπηση: «Ψαλίδισαν» τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ οι πυρκαγιές

«Πετούσαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ», εξηγεί ο κ. Καπετάνης, ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έχει 19 χρόνια εμπειρίας στα Canadair και 9 χρόνια στα Πεζετέλ (PZL).

«Oι φωτιές μοιάζουν με πόλεμο, έναν πόλεμο κατά της Ελλάδας», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΙ ο Ρώσος πιλότος του Beriev. Μάλιστα πλάνα μέσα από το ρωσικό αεροσκάφος Beriev B-200 μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγο πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στη Ρωσία μετά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Αποζημιώσεις πυρόπληκτων: Προς επέκταση των δικαιούχων

Ο ρόλος μου ήταν του συντονιστή, δηλαδή να συντονίσουμε όλες τις διαδικασίες από το έδαφος: την κατάθεση του σχεδίου πτήσης, τη σχεδίαση της ναυτιλίας, τις τηλεπικοινωνίας, την κατάδειξη του στοίχου στον οποίο θα πρέπει να ρίξει το αεροπλάνο, την κατάδειξη σημείου υδροληψίας, που θα είναι φιλικό στο πλήρωμα, κλπ.

Για τις φωτιές στην Ελλάδα μίλησε και ο Ρώσος πιλότος του Beriev, Μιχάηλ Φορτούσνοφ, ο οποίος πάλεψε ατελείωτες ώρες με τα τεράστια πύρινα μέτωπα.

«Οι φωτιές μοιάζουν με πόλεμο. Έμοιαζαν με πόλεμο εναντίον της Ελλάδας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top