Η μεγάλη επιστροφή των αδειούχων: Το αδιαχώρητο στα λιμάνια 

«Πήγαν περίπατο» σε αρκετές περιπτώσεις τα μέτρα για τον Covid-19   

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Η ανησυχία των επιστημόνων μεγαλώνει καθώς πολλά από τα νησιά βρίσκονται στο κόκκινο και στα λιμάνια των νησιών χθες το απόγευμα επικράτησε το αδιαχώρητο, όπως στο λιμάνι της Πάρου, από τους χιλιάδες εκδρομείς που πήραν το δρόμο της επιστροφής.  

Star λιμάνι Πάρου

To αδιαχώρητο στο λιμάνι της Πάρου 

Κορωνοϊός: Νέο βίντεο με συμβουλές για ασφαλή επιστροφή από τις διακοπές

Φρακαρισμένοι, όμως, ήταν και οι δρόμοι που οδηγούσαν στο λιμάνι. Πολλοί ταξιδιώτες  είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητα τους, για να  ξεμουδιάσουν από την πολύωρη αναμονή. 

Αυξημένη κίνηση σε λιμάνι και διόδια

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα, ενώ επί ποδός βρίσκεται όλη σχεδόν η δύναμη του λιμενικού...

«Καμπανάκια» κινδύνου από τους επιστήμονες για τις «διακοπές» στα μέτρα  

Μαζί με τις διακοπές των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, «διακοπές» έκαναν και τα…  μέτρα. Μάσκες και αποστάσεις έμειναν στα χαρτιά στα κοσμοπολιτικά νησιά του Αιγαίου.  

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αφού τα περισσότερα νησιά βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στο κόκκινο. 

Κορωνοϊός: 3.191 νέα κρούσματα - 23 νεκροί και 317 διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δήλωσε στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star:    

«Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει αύξηση της διασποράς εφόσον οι τουριστικοί προορισμοί ήταν προορισμοί με υψηλό ποσοστό θετικών κρουσμάτων. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιστροφή μας , να κάνουμε περισσότερα του ενός σελφ τεστ ακόμα και αν δεν έχουμε συμπτώματα . Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να βάλουμε τον εαυτό μας σε καραντίνα ιδίως την επαφή με ευπαθείς ομάδες και βεβαίως να κάνουμε το βασικότερο από όλα, αν δεν είμαστε εμβολιασμένοι να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται για να προλάβουμε το μεγάλο επιδημικό κύμα που έρχεται το φθινόπωρο». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top