Φωτιά Χαλκιδική: Αναζωπυρώσεις στη Σιθωνία- Επιχειρούν ακόμα στη Κασσάνδρα

Εκδηλώθηκαν σε δύσβατα σημεία, πιθανόν από κεραυνούς

H κατάσταση στη Φούρκα Κασσάνδρας μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες - βίντεο από Ant1

Ολονύχτια μάχη με τις πέντε εστίες φωτιάς σε Σιθωνία και Κασσάνδρα Χαλκιδικής έδωσαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές.

Χαλκιδική: 5 διαφορετικές φωτιές σε Σιθωνία και Κασσάνδρα

Τα πύρινα μέτωπα σε Παρθενώνα και Πόρτο Καρράς Σιθωνίας αρχικά φάνηκαν να έχουν τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με το halkidikinews.gr. Ωστόσο, υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην περιοχή του Παρθενώνα και  στην τοποθεσία «Κώστας», σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Η φωτιά στον Παρθενώνα Σιθωνίας χθες βράδυ- βίντεο halkidikinews

Στα σημεία σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα από τον Πολύγυρο και την υπόλοιπη Χαλκιδική για να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού ξεκίνησε και ένα ελικόπτερο.

Aναζωπυρώσεις στη Σιθωνία - φωτογραφία halkidikinews

Aναζωπυρώσεις στη Σιθωνία - φωτογραφία halkidikinews

Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr επιτελείς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, περιμένουν και νέες εστίες φωτιάς μέσα στη μέρα. «Επειδή χθες βράδυ έπεσαν πολλοί κεραυνοί σε δασικές εκτάσεις είναι επόμενο να έχουμε σήμερα πολλές εστίες φωτιάς στο δάσος» ανέφεραν. 

Στη Φούρκα Κασσάνδρας με το πρώτο φως της ημέρας ανέλαβαν δράση ένα καναντέρ και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά είναι σε εξέλιξη και στο σημείο επιχειρούν εκτός από τα εναέρια μέσα,  76 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 29 οχήματα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι φωτιές ξέσπασαν από κεραυνούς.

«Χάρη στην ετοιμότητα και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και με τη σημαντική συνδρομή της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων και των εθελοντών, τα χειρότερα στη Χαλκιδική αποφεύχθηκαν. Παραμένουμε σε αυξημένη επιφυλακή και τις επόμενες ημέρες λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top