Πολλαπλές φωτιές από κεραυνούς σε Μάνδρα, Πόρτο Γερμενό και Σχιστό

Άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής

Η αλλαγή του καιρού ανησυχεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα την τελευταία εβδομάδα. 

Φωτιά Γορτυνία: Νέες αναζωπυρώσεις- Χτυπάνε καμπάνες στο Καλλιάνι

Σήμερα, Τετάρτη, σημειώθηκαν έξι διαφορετικές φωτιές, οι οποίες προκλήθηκαν από κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και στο Πόρτο Γερμενό Αττικής. 

Στο σημείο επιχείρησαν 40 πυροσβέστες και δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 2 Ε/Π.

Από κεραυνό προκλήθηκε και μια επικίνδυνη πυρκαγιά στους Λοκρούς Φθιώτιδας, όπου χρειάστηκε να επέμβουν και πυροσβεστικά ελικόπτερα για να μπορέσουν να την μαζέψουν αμέσως, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Σχιστό: Τρεις ταυτόχρονες φωτιές από κεραυνούς – Άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής

Από μια ξαφνική πολύ δυνατή αλλά και σύντομη καταιγίδα στις 18:30, τρεις κεραυνοί προκάλεσαν σχεδόν ταυτόχρονες εστίες φωτιάς σε τρία διαφορετικά σημεία του Σχιστού Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πυρκαγιές σημειώθηκαν στο Άλσος Σχιστού πάρα πολύ κοντά στη λεωφόρο με κατεύθυνση τον Ασπρόπυργο. Τις πυρκαγιές αντιλήφθηκε εντελώς τυχαία ένας εθελοντής πυροσβέστης και ειδοποίησε την πυροσβεστική. Η άμεση επέμβαση 20 πυροσβεστών στο σημείο ήταν καταλυτικής σημασίας, καθώς η φωτιά δεν μπόρεσε να επεκταθεί περαιτέρω.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top