Φωτιές: Σε κρίσιμη κατάσταση 2 από τους 4 εθελοντές δασοπυροσβέστες

Ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες των πυρκαγιών στην Αττική

Φωτιές: Στη μάχη οι Ένοπλες Δυνάμεις - Συγκλονιστικές εικόνες από Σινούκ

Mικτά κλιμάκια εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών και Ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους πολίτες που επλήγησαν κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στην Βορειοανατολική Αττική. Τα μικτά κλιμάκια έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σήμερα να αναπτύσσονται και να αναλαμβάνουν δράση σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στα 7 σημεία τροφοδοσίας που έχουν δημιουργηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για τους πυρόπληκτους στις Αφίδνες, στους Θρακομακεδόνες, στη Βαρυμπόμπη, τον Άγιο Στέφανο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, οι δράσεις συντονίζονται από τους Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Υγείας Γ. Κεχρή καθώς και από τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ Δρ. Πάνο Ευσταθίου.

Γ. Πατούλης: «Η υγεία και η ψυχολογική στήριξη των πληγέντων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα»

Με αφορμή την ενεργοποίηση της ομάδας εθελοντών ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου Επιχειρήσεων που συστήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας αποδεικνύει έμπρακτα σήμερα ότι είναι ετοιμοπόλεμο και διαθέσιμο να παράσχει τις υπηρεσίες του και στην τραγική περίπτωση των καταστροφικών πυρκαγιών οι οποίες είχαν ως συνέπεια συνάνθρωποί μας να χάσουν τις εστίες και τις περιουσίες τους. Η διάθεση των εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών και Ψυχολόγων για προσφορά και η συμβολή τους για τη στήριξη των συνανθρώπων μας είναι υποδειγματική και τους ευχαριστώ θερμά. Στη μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους».

Να σημειωθεί ότι το τηλεφωνικό Κέντρο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας 1110 έχει τεθεί σε λειτουργία και παρέχει πληροφορίες σχετικά με την υγειονομική προφύλαξη και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από την πυρκαγιά.

H εξέλιξη πορείας της υγείας των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών

Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ στις 5 Αυγούστου έχει ως εξής:

Φωτιά Αττική: Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ΚΑΤ δύο εθελοντές πυροσβέστες

Οι δύο δασοπυροσβέστες, ηλικίας 57 και 33 ετών, με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Οι δύο, ηλικίας 55 και 53 ετών,  με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Νωρίτερα σήμερα, Ισραηλινός πυροσβέστης 32 ετών, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Τέλος, ένας άνδρας 38 ετών από την Ηλεία, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας. Ο πολίτης βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, όταν εισήχθη ξένο σώμα στο μάτι του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top