Φωτιές Ελλάδα: Σε επιφυλακή για την αποφυγή μπλακ άουτ

Πού θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα 6/8

κολώνες ΔΕΗ

Με τη μεγάλη φωτιά στη βόρεια Αττική να μαίνεται ανεξέλεγκτη και χθες να πλησιάζει απειλητικά τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, πλέον ο κίνδυνος γενικευμένου μπλακ άουτ στο λεκανοπέδιο είναι ορατός. 

Για την αποφυγή του κινδύνου αυτού ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι οι περικοπές φορτίων. ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και θα προχωρήσουν σε στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές βάσει προγράμματος που εκπόνησαν από κοινού.

Το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου έχασε δύο κρίσιμα κυκλώματα για την ηλεκτροδότηση της Αττικής χθες το απόγευμα και συγκεκριμένα μία γραμμή 400 KV και μία 150 ΚV, τα οποία επανήλθαν έπειτα από λίγες ώρες. 

Καιρός: Η πιο επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιές – Αναμένονται άνεμοι 8 μποφόρ

Αργά το βράδυ, στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου στο Κρυονέρι πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα με σκοπό να εξεταστούν τα διαφορετικά σενάρια όσον αφορά στην εξέλιξη των μετώπων της πυρκαγιάς και την πιθανή επίδρασή τους στη λειτουργία του συστήματος μεταφοράς. 

Η ανησυχία των αρμοδίων είναι η πυρκαγιά να θέσει εκ νέου εκτός τις δύο γραμμές, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτούνται η περιοχή της Ανατολικής Αττικής από τον Ωρωπό και το Καπανδρίτι μέχρι το Λαύριο, η Εύβοια αλλά και τα διασυνδεδεμένα νησιά Σύρος, Πάρος, Νάξος και Μύκονος μέσω του ΚΥΤ Λαυρίου, όπως και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Πύρινη κόλαση στην Αττική: Εκκενώνεται το Καλέντζι – Εκρήξεις στις Αφίδνες

Η ευρύτερη αυτή περιοχή καταναλώνει αυτό το διάστημα περί τα 2.000 MW, εκ των οποίων τα 1.000 μεταφέρονται από τις μονάδες του Βορρά μέσω της γραμμής των 400 KV της Λάρυμνας, που τέθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα εκτός λειτουργίας, αλλά ευτυχώς για περιορισμένο χρόνο. 

Μια δεύτερη ανησυχία, είναι οι επιπτώσεις συνολικά στην ηλεκτροδότηση της Αττικής, αφού δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης της δεύτερης γραμμής των 400 KV στην οποία μετατοπίζονται φορτία όταν βγαίνει εκτός συστήματος η γραμμή της Λάρυμνας (400 KV) και η γραμμή Οινοφύτων (150 ΚV). 

Πύρινη κόλαση στην Αττική- Εντολή εκκένωσης σε Πολυδένδρι και Καπανδρίτι

Αν συμβεί αυτό οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος θα είναι αναπόφευκτες προκειμένου να αποφευχθεί ένα γενικευμένο μπλακ άουτ. 

Περιοχές που έχει διακοπεί το ρεύμα

Αττική

Οικισμοί στους οποίους έχει διακοπεί ηλεκτροδότηση:

  • Ιπποκράτειος πολιτεία, τμήμα Μαλακάσας, 
  • τμήμα των Αφιδνών, τμήμα στο Πολυδένδρι, αντλιοστάσιο Κρυονερίου και βασιλικά κτήματα Τατοΐου.

Εύβοια

  • Όλη η περιοχή Αγ.Αννας-Μαντούδι όπου η φωτιά είναι σε εξέλιξη

Πελοπόννησος

  • Χελιδόνι, Κρυονέρι, Νεράιδα, Πουρνάρι, Καυκανια, Λασδικα, Πευκαι, Λάλα
  • Μεσσηνία :Δασοχώρι, Αγία Θεοδώρα, Βράχος, Άνω Μέλπεια, Αγιος Αθανάσιος, Μοναστηράκι, Αγιοι Θεόδωροι, Καρνάσι
  • Μάνη (Π.Σπάρτη) από χθεσινή αναζωπύρωση εκτός: Σιδηρόκαστρο , Μυρσίνη, Λυγερά, Κονάκια, Πολυάραβος

Φωκίδα (Π. Αγρινίου)

  • Ελαία, Καλλιθέα, Δαφνοχώρι

Νησιά

  • Λέρος
  • Στην Κω εκ περιτροπής διακοπές

Σε ποιες περιοχές θα γίνουν διακοπές ρεύματος σήμερα 6/8

Διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου, σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΔΕΔΔΗΕ.

Δείτε στους πίνακες, τις περιοχές και τις ώρες που θα σημειωθεί διακοπή ρεύματος:


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top