Τα καλά «κρυμμένα» μυστικά πέντε ελληνικών νησιών

Ανακάλυψε την Κέρκυρα, την Ιθάκη, την Άνδρο, την Αλόννησο και την Ικαρία

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Και οι τελευταίοι του Αυγούστου σιγά σιγά παίρνουν την βαλίτσα τους ανά χείρας, έτοιμοι να ξεχυθούν στα ελληνικά μαγευτικά νησιά και να ανακαλύψουν τους καλά κρυμμένους θησαυρούς που κρύβει το κάθε ένα. 

Μεγάλη Άμμος: Η παραλία στη Νότια Εύβοια βγαλμένη από… διαφήμιση!

Το δικό του κρυμμένο μυστικό μπορεί να το βρει εάν έχει δίψα για περιπέτεια ή ακόμα και αν αναζητάει την καλοκαιρινή ραστώνη.

Ας ανακαλύψουμε λοιπόν παρακάτω λίγο από τους κρυμμένους θησαυρούς κάποιων ελληνικών νησιών: 

Η Κέρκυρα με τις εντυπωσιακές παραλίες και την πλούσια βλάστηση, το νότιο τμήμα της οποίας έχει διαφύγει του μαζικού τουρισμού παρακινεί τους επισκέπτες να την ανακαλύψουν. Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να δουν φλαμίνγκο στους υγροβιότοπους της Λευκίμης αλλά και να κολυμπήσουν στην παραλία Γαρδένου.

Κέρκυρα

Στην Ιθάκη η καλύτερη ανταμοιβή είναι οι πανέμορφες παραλίες, αλλά και τα μοναδικά μονοπάτια για πεζοπορία, όπως είναι το μονοπάτι για την εκκλησία του Ανώγη, όπου ζητάς το κλειδί της από το μοναδικό καφενείο του χωριού.

Ιθάκη

Στην Άνδρο που προσελκύει κυρίως Έλληνες τουρίστες, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο της σύγχρονος τέχνης.

Άνδρος 

Στην Αλόννησο ο επισκέπτης θα ανακαλύψει και θα εξερευνήσει το ναυάγιο ενός εμπορικού πλοίου που τοποθετείται χρονικά περίπου το 425 πΧ.

Αλόννησος

Στην Ικαρία ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τα μυστικά της μακροβιότητας, καθώς και θα αναζητήσει θεραπευτικά βότανα που υπάρχουν στο νησί. Θα χορέψει στον σκοπό τον ικαριώτικο, όμως για φέτος δυστυχώς δε θα βρεθεί στα φημισμένα πανηγύρια της, καθώς απαγορεύτηκαν λόγω covid.

Ικαρία
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top