Ρεκόρ καύσωνα! Στους 43,3 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος

Σε ποια περιοχή είχε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία στην Ελλάδα

Καθώς το ισχυρό κύμα ζέστης συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα, οι μέγιστες θερμοκρασίες παίρνουν τον ανήφορο, αγγίζοντας τους 43 βαθμούς Κελσίου, στις - ευαίσθητες στη ζέστη - ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 107 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 43,3 βαθμοί Κελσίου, η οποία σημειώθηκε στην Πλατανούλια Λάρισας. 

42 έδειξε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας, 41 στο Άργος και τις Κρόκες Λακωνίας, ενώ 40άρι χτύπησε στη Μακρακώμη και την Ελασσόνα. 
Τα δυσκολότερα όμως έρχονται από Δευτέρα, με τους επιστήμονες να μιλούν για έναν... ακραίο καύσωνα που θα πάρει τη δική του θέση του στην ιστορία της χώρας. 

Τόσο για την παρατεταμένη διάρκειά του, όσο για τις πού υψηλές θερμοκρασίες του, που θα φτάσουν, στην καλύτερη τους 43 με 44 βαθμούς. Πιο ασφυκτική θα είναι η κατάσταση σε περιοχές, όπου ο υδράργυρος παραδοσιακά χτυπάει κόκκινο - όπως, για παράδειγμα στο Θεσσαλικό κάμπο ή τα πεδινά της Πελοποννήσου - αφού δεν αποκλείεται, να δούμε το θερμόμετρο να ξεπερνά ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top