Καιρός: Έφτασε ο καύσωνας - Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» η θερμοκρασία

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Η πρόβλεψη του καιρού για την Τετάρτη 28 Ιουλίου

Την εμφάνισή του κάνει από σήμερα, Τετάρτη, ο καύσωνας για τον οποίο έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι εδώ και μέρες. Σήμερα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τους 41 βαθμούς ενώ οι ειδικοί κάνουν λόγο για καύσωνας «μεγάλης διάρκειας».

Καιρός: Έρχεται δεκαήμερος αφρικανικός καύσωνας που θα κάνει τη χώρα καμίνι

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο θα «σκαρφαλώσει» κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου, με υψηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται σε σχεδόν όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλία αναμένεται  να σημειωθεί η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα. 

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο καύσωνας θα διαρκέσει δέκα ημέρες και αυτές οι μέρες θα θυμίζουν πολύ του καύσωνα του 1987 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους. 

Αναλυτικά η πρόβλεψη για τον καιρό σήμερα

ΑΤΤΙΚΗ

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενικά αίθριος ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη. Στα ορεινά της Μακεδονίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. στα ηπειρωτικά από 23 έως 39 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top