Μύκονος: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τα κορωνοπάρτι σε βίλες και κότερα

Πρόστιμο 70.000 ευρώ για πάρτι σε θαλαμηγό

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για τα κορωνοπάρτι στη Μύκονο. / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η Μύκονος μετά από δέκα μέρες αφήνει πίσω της το μίνι lockdown και επιστρέφει στην κανονικότητα. Ωστόσο ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που επισκέφθηκε σήμερα το νησί των ανέμων επισήμανε πως το βάρος πλέον της αστυνομίας θα δοθεί στα κορωνοπάρτι στις βίλες και τα κότερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Λάμπρου Δεμερτζή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχει ένα νέο σχέδιο προκειμένου να «μπλοκαριστούν» τα πάρτι σε βίλες. Αυτό στηρίζεται στην καλή πληροφορία που έχουν πλέον οι διωκτικές αρχές για το πού και κυρίως ποιος διοργανώνει πάρτι και σε κάποιον ιδιωτικό χώρο με αντίτιμο εισόδου.

Τόσο τα κοινωνικά δίκτυα όσο και μεσίτες που διαθέτουν προς εκμετάλλευση χώρους για πάρτι μπαίνουν στο στόχαστρο της αστυνομίας, ενώ σύμμαχό τους έχουν και τους επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι έχουν και οικονομικό όφελος να σταματήσουν αυτά τα πάρτι, καθώς ο κόσμος μεταφέρεται από τα δικά τους μαγαζιά σε ιδιωτικά σπίτια.

Η αλλαγή της νομοθεσίας που προωθείται το επόμενο διάστημα θα δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω τους διοργανωτές των πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού.

Επίσης, θα υπάρχουν drones και θερμικές κάμερες που θα «σαρώνουν» στοχοποιημένα συγκεκριμένα σημεία του νησιού.

Συνεχίζονται τα κορωνοπάρτι στη Μύκονο

Χαμός με τα κορωνοπάρτι σε Μύκονο και άλλα νησιά. / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν σε κορωνοπάρτι σε θαλαμηγό στη Μύκονο, με τα πρόστιμα να αγγίζουν τα 70.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος ιδιοκτήτης του σκάφους φέρεται να ζήτησε αρχικά να διοργανώσει μια μικρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο που μένει. Ο ξενοδόχος αρνήθηκε τηρώντας τα μέτρα και τότε εκείνος πήρε την παρέα του και το έκαψαν πάνω στο 30μ. σκάφος του.

Επίσης, φέρεται ότι επιχειρηματίες που παρανομούν και διοργανώνουν αυτά τα πάρτι προκειμένου να μην μπαίνουν στο μάτι των αρχών ζητούν από τους πελάτες να μην ανεβάζουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είτε τους ζητούν να κλείνουν τα κινητά τους, είτε βάζουν αυτοκόλλητα στις κάμερες των τηλεφώνων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top