Ο Λυκαβηττός αλλάζει πρόσωπο – Δείτε πώς θα γίνει

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης

Λυκαβηττός

Λίγες πόλεις στον κόσμο έχουν το προνόμιο να διαθέτουν στην καρδιά τους έναν λόφο όπως ο Λυκαβηττός. Ένα αστικό δάσος 442,8 στρεμμάτων, τόπο αναψυχής και θερινών συναυλιών, που προσφέρει στους επισκέπτες διεξόδους με οικολογικό ενδιαφέρον, πεζοπορικές διαδρομές, ένα μοναδικό σημείο αναγνώρισης και απόλαυσης της πανοραμικής θέας της Αθήνας. 

Λυκαβηττός κάτοψη

Η κάτοψη του Λυκαβηττού

Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης και υποβάθμισης, ο Λυκαβηττός ξαναγεννιέται, με προσοχή στο πολύτιμο οικοσύστημα, σεβασμό στη χλωρίδα και στην πανίδα και την ελάχιστη δυνατή όχληση, λαμβάνοντας υπόψη τον πυκνό αστικό ιστό. 
 
Με ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο πλαίσιο, που θα καθορίζει την αναζωογόνηση την προστασία και λειτουργία του λόφου και στόχο τον προσδιορισμό και την σταδιακή απόδοση μιας σύγχρονης ταυτότητας.

Λυκαβηττός ανάπλαση

Τα έργα ανάπλαση στον Λυκαβηττό έχουν ήδη ξεκινήσει

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η υλοποίηση της πρώτης φάσης του σχεδίου. Το έργο προϋπολογισμού ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και περιλαμβάνει: 

Μπακογιάννης

Ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στο Λυκαβηττό και συνομίλησε με την ομάδα που επιβλέπει τα έργα
 
  • Εφαρμογή καινοτόμων, ήπιων, καλαίσθητων αντιπλημμυρικών-αντιδιαβρωτικών τεχνικών και υλικών, κατάλληλων για τη θωράκιση διαβρωμένων πρανών στη νοτιοανατολική πλευρά του λόφου.
  • Αντικατάσταση της ασφαλτόστρωσης του δρόμου σε όλο το μήκος των 1.700m και νέα επίστρωσή του με υδατοπερατά υλικά, ώστε ο χαρακτήρας του να είναι συμβατός με του αστικού δάσους και να αποτελεί ευχάριστη, κύρια πεζοπορική διαδρομή. Παράλληλα η χρήση υδατοπερατών υλικών θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση του λόφου.
  • Ήπια αποκατάσταση με φυσικά υλικά μιας περιπατητικής διαδρομής από μονοπάτια μήκους 3χλμ, τα οποία συνδέουν επιμέρους σημεία του Λόφου, όπως η Πράσινη Τέντα που ξανάνοιξε τις πόρτες της και το Πέτρινο Περίπτερο. 

«Ο Λυκαβηττός ξεκίνησε να αναμετριέται με την εποχή του. Μετά από πολλά χρόνια αδιαφορίας και εγκατάλειψης κερδίζει τον χαμένο χρόνο. Με προσοχή και σεβασμό στο μοναδικό οικοσύστημά ενός αστικού δάσους που είμαστε τυχεροί να έχουμε. Η Αθήνα έκλεισε την πόρτα στη θεωρία, έχουμε ήδη περάσει στην πράξη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά την επίσκεψη του στον Λυκαβηττό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top