Νέα μέτρα: Ξεκινούν τα πανηγύρια - Επιτρέπεται η μουσική αλλά όχι ο χορός

Ποιοι κανόνες θα ισχύσουν

Ξεκινούν τα πανηγύρια το ερχόμενο Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα αλλά με κανόνες εστίασης. Θα επιτρέπεται δηλαδή το τραγούδι και η μουσική όχι όμως και ο χορός.

Παράλληλα, αίρεται ο περιορισμός της εμβολιαστικής κάλυψης άνω του 50% με μία τουλάχιστον δόση ανά περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν προϋπόθεση για τα πανηγύρια.

Αστικά λύματα: Αύξηση του ιικού φορτίου 530% στο Ηράκλειο, 106% στην Αττική

Θα ισχύσουν αυστηρά μέτρα όμοια με αυτά της εστίασης. Ο χορός δε θα επιτρέπεται και όλοι οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να είναι καθήμενοι.

Δε θα λείψουν οι ζωντανές ορχήστρες και το φαγητό, ωστόσο όλοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, δηλαδή αποστάσεις στα τραπέζια, αντισηπτικά και μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ξεπέρασαν τα 3.000 τα κρούσματα σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.109 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται και σήμερα σε περιοχές της Αττικής.

Κορωνοϊός: 1.571 κρούσματα στην Αττική- «Ανέβηκαν» σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.806 θάνατοι. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 με διάμεση ηλικία τους τα 66 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.739 ασθενείς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top