Όλυμπος: Αγνοείται 36χρονος ορειβάτης

Τα ίχνη του χάθηκαν στις 3 Ιουλίου

Ο 36χρονος αγνοούμενος

Ώρες αγωνίας ζει η οικογένεια του 36χρονου ορειβάτη Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, στα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν στις 3 Ιουλίου, όταν πήγε για ορειβασία στον Όλυμπο. 

Η σύζυγός του προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, καθώς εκείνος καθυστερούσε να επιστρέψει, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι δήλωσε την εξαφάνισή του. 

Χθες μάλιστα εκδόθηκε silver alert με την αγωνία για την τύχη του να έχει κορυφωθεί. 

Ο καθηγητής Γερμανικών έμενε στην Καλλιθέα Πιερίας και πήγαινε πολύ συχνά για ορειβασία και πεζοπορία στον Όλυμπο. 

Την επίμαχη μέρα είχε ζητήσει από τον πατέρα του να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στην περιοχή Άνω Πηγάδι Λιτοχώρου και από εκεί συνέχισε πεζός. 

Κάποια στιγμή μέσα στη μέρα επικοινώνησε με τη σύζυγό του και της είπε πως είναι στην περιοχή Λιβαδάκια, ότι θα κατασκήνωνε εκεί και θα συνέχιζε τον περίπατό του στις γύρω περιοχές. 

Της είπε επίσης ότι δεν έχει μπαταρία το κινητό του τηλέφωνο και γι’ αυτό θα το έκλεινε και θα το άνοιγε ξανά σε μία με δύο μέρες. 

Ο 36χρονος είχε μαζί του ένα σακίδιο, το οποίο βρέθηκε από την ΕΜΑΚ και μέσα σε αυτό βρέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και το tablet του. 

Τη μέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρη μπλούζα με στάμπα, μπλε σορτσάκι και χοντρά καφέ ορειβατικά παπούτσια. Έχει σκουλαρίκια και στα δύο αυτιά. 

Μέχρι χθες η ΕΜΑΚ και η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνες στο βουνό με drones και σκυλιά, χωρίς αποτέλεσμα. Η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη με μεγάλη βλάστηση και πολλές χαράδρες. 

Οι έρευνες σταμάτησαν και η αστυνομία θα ελέγξει τις φωτογραφίες από τα drones για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάτι ύποπτο στο σημείο. 

Ο 36χρονος έχει ένα παιδάκι μόλις πέντε μηνών. Εχει καστανά μάτια, ύψος 1,75μ. κι είναι εύσωμος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top