Οι καλύτερες παραλίες στο Σούνιο που δεν πρέπει να χάσεις!

Πεντακάθαρα νερά και βουτιές κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα

Οι παραλίες στο Σούνιο που δεν πρέπει να χάσεις! Πεντακάθαρα νερά και όμορφα τοπία 

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού και οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας δεν... αστειεύονται. Πολλοί ψάχνουμε μικρές αποδράσεις δροσιάς το Σαββατοκύριακο για να κάνουμε μια βουτιά πριν ξεκινήσει ακόμα μια κουραστική εβδομάδα εν μέσω καύσωνα.

Καλοκαίρι 2021: Οι καλύτερες παραλίες της Αττικής για παιδιά

Μόλις μία ώρα από την Αθήνα βρίσκεται το Σούνιο. Γνωστή για τον Ναό του Ποσειδώνα που δεσπόζει πάνω στον βράχο, η περιοχή προσφέρει όμορφα τοπία και πεντακάθαρες παραλίες, άλλες κρυμμένες και άλλες ορατές από τον δρόμο. 

Το Star.gr σου προτείνει πέντε παραλίες στο Σούνιο που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς!

Παραλία ΚΑΠΕ

Ίσως και να είναι η πιο γνωστή παραλία ανάμεσα στο Σούνιο και στα Λεγραινά! Το ΚΑΠΕ φημίζεται τόσο για τη φυσική ομορφιά του όσο και για τα καθαρά νερά του. Για να φτάσεις στην παραλία, ακολουθείς έναν στενό δρόμο με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τα σκαλάκια θα σε οδηγήσουν στην παραλία. 

Η παραλία ΚΑΠΕ / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαναγιώτου

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και αν πας, δε θα σε απογοητεύσει / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαναγιώτου

Παναγίτσα

Η Παναγίτσα είναι μια καλά κρυμμένη παραλία στο Σούνιο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια είναι πάντα γεμάτη ομπρελίτσες. Αφήνεις το αυτοκίνητο στη μία μεριά του δρόμου με τις ταβέρνες και κατηφορίζεις με τα πόδια προς τη θάλασσα. 

Η παραλία της Παναγίτσας / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαναγιώτου

Είναι ιδανική για οικογένειες αλλά και παρέες. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου νερό και καπέλο καθώς δεν υπάρχει beach bar κοντά!

Παραλία Άγιος Πέτρος

Ακόμα μια παραλία η οποία δύσκολα φαίνεται από τον δρόμο. Αυτό που σε τραβά αρχικά είναι η μικρή εκκλησία που υπάρχει ακριβώς πάνω από την αμμουδιά.

Ο Άγιος Πέτρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τον χωματόδρομο που θα σε οδηγήσει στην εκκλησία. Η παραλία προσφέρει ηρεμία και υπέροχη θέα στον Ναό του Ποσειδώνα. 

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο / Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαναγιώτου

Παραλία Λιμάνι του Πασά

Η παραλία βρίσκεται στην «καρδιά »του Σουνίου και είναι εύκολα προσβάσιμη. Είναι ιδανική για οικογένειες καθώς σε μικρή απόσταση υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Καλύπτεται από άμμο και διαθέτει μεγάλο χώρο πάρκινγκ.

Παραλία Πουνταζέζα

Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται ανάμεσα στο Σούνιο και στο Λαύριο και έχει εύκολη πρόσβαση. Γύρω της υπάρχουν δέντρα που προσφέρουν σκιά και καλύπτεται από άμμο. Έχει εύκολο πάρκινγκ ενώ είναι πολύ γνωστή κια για την κατασκήνωση που υπάρχει σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top