Οριοθετείται η φωτιά στην Ανάβυσσο: Εκκενώθηκε προληπτικά το Καταφύγι

Αποχωρούν τα εναέρια μέσα από το σημείο

Πλάνα από τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στον Εθνικό Δρυμό Λαυρίου/ Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων Star 9/7/21

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 19:20 στον ΕΘνικό Δρυμό Λαυρίου ξεκίνησε να οριοθετείται. Μάλιστα, τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο έχουν πλέον αναχωρήσει. 

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες με εισήγηση της Πυροσβεστική έχει εκκενωθεί ο οικισμός Καταφύγι. Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων εισηγήθηκαν να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι του οικισμού Καταφύγι καθώς οι φλόγες είναι κοντά στα σπίτια ενώ πνέουν άνεμοι μέχρι και 5 μποφόρ.

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Εκκενώνεται το χωριό Λευκίμμη

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είναι κοντά στην λεωφόρο Λαυρίου όπου διακόπηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψους του οικισμού ΑΤΕ.

Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκαια, ενώ καίνε κυρίως θάμνους και ξερά χόρτα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βάιου Σύρρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε. Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 12 οχήματα με 40 πυροσβέστες, μαζί με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ομάδες εθελοντών και ΟΤΑ.  

Αξίζιε να σημειωθεί πως η ΓΓΠΠ έχει ήδη ενημερώσει απο χθες πως η σημερινή μέρα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ανάπτυξη πυρκαγιάς και στην Αττική. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top