Γλυκά Νερά: Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τη σύμβουλο ψυχικής υγείας

Τι λέει η δικηγόρος της - Η απάντηση της Ένωσης Ελλήνων Ψυχολόγων

Καρολάιν

Συνεχίζεται η «διαμάχη», μέσω ανακοινώσεων, μεταξύ της συμβούλου ψυχικής υγείας της άτυχης Καρολάιν με την Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων. Οι τελευταίες πληροφορίες έλεγαν πως εκπρόσωποι της Ένωσης κατέθεσαν νέα μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της γυναίκας που φέρεται να επικαλέστηκε την ιδιότητα της ψυχολόγου στα ΜΜΕ.

Γλυκά Νερά: Νέα μήνυση εις βάρος της συμβούλου ψυχικής υγείας της Καρολάιν

Η δικηγόρος της, Σταματία Μάρκου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως κρίνεται αναγκαίο να διευκρινίσει και να διαψεύσει τις «κινήσεις εντυπωσιασμού» του συνδικαλιστικού σωματείου, επιφυλασσόμενη η εντολέας της για τις άμεσες ενέργειές της για την προστασία της προσωπικότητάς της και της νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας της, όπως σημειώνει η ίδια.

Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν τον φοβόταν πολύ» - Τι είχε πει στην «ψυχολόγο»

Όπως αναφέρει η δικηγόρος της συμβούλου ψυχικής υγείας, η εντολέας της κατέθεσε στις 16/6/21 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του συνδικαλιστικού οργάνου αποτελούμενη από 29 σελίδες και απευθυνόμενη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών ζήτησε τη χορήγηση προσωρινής διαταγής. Η αίτηση αυτή επιδόθηκε στον συνδικαλιστικό σωματείο στις 22/6 και εκδικάσθηκε η αίτηση για χορήγηση προσωρινής διαταγής στις 24/6, η οποία έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Γλυκά Νερά: Πώς οι καταθέσεις της «ψυχολόγου» βοήθησαν την ΕΛ.ΑΣ.

«Και συγκεκριμένα, η από 24-6-2021 προσωρινή διαταγή αναφέρει επί λέξει:

“ΔΕΧΕΤΑΙ αίτημα προσωρινής διαταγής.

Α) Απαγορεύει στο καθ’ ου οιαδήποτε αναφορά στο πρόσωπο της αιτούσας, οιαδήποτε διάδοση προσβλητικών ισχυρισμών, οιαδήποτε χρήση, αποθήκευση, κοινολόγηση, διαβίβαση και εν γένει επεξεργασία δεδομένων που έχει συλλέξει και επεξεργαστεί εν αγνοία της αιτούσας.

Β) Υποχρεώνει προσωρινά το καθ’ ου να άρει την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και να ανακαλέσει την ανάρτηση της από 4-6-2021 εξώδικης επιστολής της αιτούσας από το διαδικτυακό ιστότοπό του έως τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής κατά την ορισθείσα δικάσιμο».

H κ.Μάρκου αναφέρει επίσης ότι η απόφαση του  Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επιδόθηκε στο συνδικαλιστικό σωματείο στις 28/6 και διαψεύδει ότι κατατέθηκε καμία πρώτη μηνυτήρια αναφορά εις βάρος της και πως δεν έχουν λάβει γνώση αυτής αν υφίσταται. Τη χαρακτηρίζει «κίνηση εντυπωσιασμού» που υποβλήθηκε «κατόπιν εορτής», ως «απεγνωσμένη ενέργεια έναντι της από 24-6-2021 δικαστικής απόφασης». 

Ακόμη, επισημαίνει ότι η εντολέας της επιφυλάσσεται να προβεί στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του συνδικαλιστικού σωματείου για κατ΄ εξακολούθηση παραβίαση του διατακτικού της από 24-6-2021 δικαστικής απόφασης κι επισημαίνει ότι όταν λάβουν γνώση της «από 30-6-2021 μηνυτήριας αναφοράς» θα υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά για ψευδή καταμήνυση ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα.

Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων: Η απάντηση στην ανακοίνωση της δικηγόρου 

Η Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων έδωσε την απάντησή της στα όσα αναφέρει η δικηγόρος της συμβούλου ψυχικής υγείας, με νέα ανακοίνωση, θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως αναφέρει. 

Oλόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ελλήνων Ψυχολόγων:

«Γνωρίζει το πανελλήνιο ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων έθεσε δημόσια συγκεκριμένο ερώτημα στην πελάτισσά της κ. Μάρκου αν ήταν κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ Ψυχολογίας και αν είχε Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Τίποτα λιγότερο, με βάση τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τους κανόνες δεοντολογίας, για την άσκηση του επαγγέλματος και τίποτα περισσότερο. Μετά τη δημοσίευση του ερωτήματός μας και άλλοι φορείς εκφράσθηκαν δημόσια για την επαγγελματική ιδιότητα της πελάτισσάς της. Ως επαγγελματικός σύλλογος οφείλουμε να διαφυλάξουμε την επιστήμη μας και το δημόσιο συμφέρον της υγείας. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει σχετικά με το αν και γιατί έγινε χρήση της ιδιότητας της ψυχολόγου. Ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος έχει καταγράψει τα γεγονότα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων έχει χρέος να υπερασπισθεί το δημόσιο συμφέρον της υγείας των πολιτών με κάθε νόμιμο μέσο και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε ιδιωτική διαφορά. Έχει χρέος επίσης να προασπίζεται τους κανόνες της επιστήμης της Ψυχολογίας και τον τρόπο άσκησής της. Η έκδοση της προσωρινής διαταγής που επικαλείται η δικηγόρος δεν έχει ουδεμία σχέση με το κεντρικό αυτό ερώτημά μας, για το εάν έγινε χρήση ή όχι της ιδιότητας της ψυχολόγου. Εξάλλου επί της ουσίας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα κριθεί τους επόμενους μήνες.
 
Ας μην βιάζονται όμως να κρίνουν την έκβαση, είτε της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, είτε της μήνυσης. Η δικαιοσύνη έχει τον λόγο για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και ο Σύλλογός μας έχει την υποχρέωση και το καθήκον να προασπίσει τα συμφέροντα της επιστήμης της Ψυχολογίας σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας και  τους Κώδικες Δεοντολογίας του ΣΕΨ και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων των Ψυχολόγων –EFPA .

Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κάποια ιδιωτική διαφορά, αλλά για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Όποιος επικαλείται μια ιδιότητα πρέπει νόμιμα να την κατέχει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top