Κορύφωση του καύσωνα την Πέμπτη- Παρόμοιες οι συνθήκες με εκείνες στο Μάτι

Σε ποιες περιοχές θα δείξει ο υδράργυρος 43 βαθμούς Κελσίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα του μακρύτερου καύσωνα των τελευταίων ετών, που σαρώνει τη χώρα. Το αποπνικτικό «κοκτέιλ» σκόνης και ζέστης, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ταλαιπωρεί τα αστικά κέντρα για ένατη συνεχόμενη μέρα, δοκιμάζοντας τις αντοχές των πολιτών.

Καιρός: Οδηγίες για να προστατευθείτε από τον καύσωνα

Με τον καύσωνα να «πυρώνει» μέρες τώρα κτίρια και άσφαλτο,  η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας μοιάζει με άσκηση αντοχής. Ενδεικτικά, γύρω στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, το θερμόμετρο στη Βάρη είχε σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς υπό σκιά. Ο υδράργυρος ανέβηκε στους 38°C στη Φιλαδέλφεια, το Μενίδι , τα Πατήσια, αλλά και σε βορειότερα προάστια της Αθήνας, όπως το Ψυχικό και το Μαρούσι. 

Καιρός: Διήμερο φωτιά – Καύσωνας με 43 βαθμούς Κελσίου

«Πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να έχουν καλή ενυδάτωση. Τρία λίτρα νερό την ημέρα, καλή διατροφή όπως φρούτα και λαχανικά, αποφυγή κυκλοφορίας τις ώρες υψηλής ηλιοφάνειας» σημείωσε ο οικογενειακός γιατρός, Κωνσταντίνος Μπαλάσκας.

Ασφυκτική ήταν η κατάσταση και στην υπόλοιπη χώρα,  με το θερμόμετρο το μεσημέρι στην Κόνιτσα να χτυπά 40άρι. Στη Λειβαδιά και τη Θήβα ο υδράργυρος έφτασε τους 39 βαθμούς, στα Ιωάννινα τους 38, ενώ στο Άργος έδειξε 37 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Οι θερμοκρασίες την Πέμπτη - «Παρόμοιες οι συνθήκες με εκείνες στο Μάτι»

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ότι τέτοιο καύσωνα είχαμε να ζήσουμε από το 2017.

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς

Όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου, αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου στα Φάρσαλα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τη Θήβα και τη Λειβαδιά. Το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς στο Άργος και τη Λαμία και 41 βαθμούς στο Άστρος Κυνουρίας. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 °C, όμως και το βράδυ της Πέμπτης θα είναι δύσκολο, καθώς η θερμοκρασία δε θα πέσει κάτω από 25°C.

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά την Πέμπτη - Σε συναγερμό έξι περιφέρειες

Ο κ.Κολυδάς αναφέρθηκε και στους ενισχυμένους δυτικούς ανέμους που αναμένονται αύριο, οι οποίοι παραπέμπουν στις συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη φονική πυργκαγιά στο Μάτι.

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή σταδιακά και πλήρως σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top