Θεμιστοκλέους: Πάνω από 7 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί έως τώρα

3 εκατ.έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις

Πάνω από 4 εκατ. πολίτες με τουλάχιστον μία δόση (ποσοστό 43%) και 3 εκατ. με τις δύο δόσεις (ποσοστό 31%) έχουν εμβολιαστεί έως τώρα, σύμφωνα με τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Θεοδωρίδου: «Το 4ο κύμα θα είναι ηπιότερο και θα αφορά τους ανεμβολίαστους»


Συνολικά όπως ο ίδιος τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας έχουν εμβολιαστεί πάνω από 7 εκατ. συμπολίτες μας. Όπως ο ίδιος είπε, οι παραδόσεις των εμβολίων πραγματοποιούνται κανονικά ενώ έκανε λόγο και για τα ραντεβού που έχουν ανοίξει για όλα τα εμβόλια με αποτέλεσμα όποιος θέλει να κλείσει ραντεβού σήμερα να εμβολιάζεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.


Ενώ κάλεσε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν γρήγορα, καθώς οι διαδικασίες είναι γρήγορες. Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε επίσης και στα ποσοστά εμβολιασμού των υγειονομικών και είπε ότι το ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 86% και το νοσηλευτικό σε ποσοστό 69%.

Κορωνοϊός: Πάνω από τα μισά κρούσματα στην Αττική - 32 στη Θεσσαλονίκη

Στον ιδιωτικό τομέα τώρα επισήμανε ότι οι μισθωτοί γιατροί είναι εμβολιασμένοι κατά ποσοστό 91%, ενώ οι νοσηλευτές σε ποσοστό 73% και το λοιπό προσωπικό σε ποσοστό 70%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top