24ωρη απεργία: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας) και η ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων).

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

24ωρη απεργία: Ποια μέσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Στην Αθήνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, και το ΠΑΜΕ μία ώρα πριν, στις 10 στο πρωί, στα Προπύλαια.

Eργασιακό νομοσχέδιο: Με αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή

Στη Θεσσαλονίκη στις 11.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, μπροστά στο κτήριο του ΕΚΘ.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν πρωτοβάθμια σωματεία και αντιεξουσιαστές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top