Στο εδώλιο τρεις πρώην αξιωματικοί για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ. - Greek Mafia

Κατηγορούνται και πέντε δικηγόροι

Αίσθηση προκαλεί το παραπεμπτικό βούλευμα της δικαιοσύνης μετά την έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίες (ΕΥΠ) για τη διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία. Οι κατηγορούμενοι είναι απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνομικοί, αλλά και δικηγόροι, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη τον Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που παρουσίασε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ο Παναγιώτης Μπούσιος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, οι τρεις πρώην ανώτατοι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι ζητούσαν και πλήρωναν χρηματικά ποσά σε διάφορες υπηρεσίες όπως: 

  • Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος  
  • Διεύθυνση Αλλοδαπών 
  • Τμήμα Εκβιαστών 
  • Στα Αστυνομικά Τμήματα Αμπελοκήπων, Νέου Κόσμου, Μαραθώνα και Ομόνοιας. 

Αυτό που ζητούσαν να μαθαίνουν ήταν πότε θα γίνουν έρευνες αστυνομικών σε καζίνο, οίκους ανοχής και στούντιο μασάζ στις περιοχές της Ομόνοιας και Νέου Κόσμου, στις οδούς Λιοσίων και Φυλής, στη λεωφόρο Αθηνών και στον Κολωνό. 

Ανάμεσά τους και ένας εν ενεργεία αστυνομικός με επίσης κομβικό ρόλο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Στο εδώλιο όμως θα καθίσουν και πέντε δικηγόροι, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνεργάζονταν με το κύκλωμα που διακινούσε το μαύρο χρήμα. Συγκεκριμένα, φέρεται να: 

  • Έδιναν 2.000 ευρώ σε δικαστικούς της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών για να εξαφανίσουν μηνύσεις μελών του κυκλώματος. 
  • Γνώριζαν τις δωροδοκίες προς αξιωματικούς της αστυνομίας του φερόμενου ταμία του κυκλώματος, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι το 2019.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top