ΕΚΠΑ: Εισαγγελική παρέμβαση για καθηγητή που κατηγορείται για παρενόχληση

Θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας και βίας

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ, ο οποίος έχει καταγγελθεί ότι, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

ΕΚΠΑ: «Έπρεπε να δει μπούστο για να σε περάσει στο μάθημα»

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητικός σύλλογος ζητά την απομάκρυνσή του, κατηγορώντας τον για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητών, ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία σε βάρος του. 

«Στα πλαίσια άσκησης και μετά από την αξιολόγηση των ασκήσεων, μπορούσε να σχολιάσει π.χ το μπούστο!» κατήγγειλε φοιτήτρια.

ΕΚΠΑ: «Δεν έχω λάβει καμία επώνυμη καταγγελία» απαντά ο καθηγητής

Από τη μεριά του ο καθηγητής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστήριξε: «Δεν επιθυμώ να απαντήσω σε φήμες. Υπάρχει μια διαδικασία, η οποία ακόμα τρέχει. Αναμένω την ολοκλήρωσή της και θα τοποθετηθώ δημόσια για οτιδήποτε πρέπει να τοποθετηθώ. Μπορώ να πω ότι έχω κληθεί σε μια ένορκη διοικητική εξέταση στην οποία δεν έχω ερωτηθεί τίποτα σχετικό με αυτά τα τρομακτικά πράγματα που ακούγονται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top