Self test: Για ποιους είναι δωρεάν - Τι ισχύει για τους εργαζόμενους

Ποιοι πρέπει να δηλώνουν το αποτέλεσμα στο self-test.gov.gr

Βήμα βήμα η διαδικασία για να κάνετε το self test.

Διευρύνεται από σήμερα η δυνατότητα χρήσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό (self tests), αφού και όλοι οι πολίτες ηλικίας 18-30 ετών δικαιούνται δύο δωρεάν τεστ την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος

Self test: Δωρεάν από τη Δευτέρα για όλους τους 18 - 30 ετών

Με αυτή την προσθήκη στις ομάδες του πληθυσμού που ήδη λαμβάνουν δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ, δηλαδή τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι δικαιούχοι ξεπερνούν, πλέον, τους 6,5 εκατομμύρια πολίτες.

Γυμναστήρια: Ανοίγουν και πάλι σήμερα με self test και μάσκα

Έτσι, αυτή την εβδομάδα από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, με επίδειξη του ΑΜΚΑ τους, δύο self tests από τα φαρμακεία: 

  • οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων
  • όσοι πολίτες είναι από 18 έως 30 ετών (χωρίς υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στην πλατφόρμα εφόσον δεν εργάζονται ή δεν είναι φοιτητές/σπουδαστές) 

Self test: Εξετάζεται η κατάργησή τους για τους πλήρως εμβολιασμένους

Self tests: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους την εβδομάδα 31/5 - 6/6

Αλλάζουν τα δεδομένα για αυτή την εβδομάδα (31/5 – 6/6) για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να διενεργούν υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα πριν από την προσέλευση τους και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/ης με φυσική παρουσία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, για την εβδομάδα από 24.05.2021 έως 30.05.2021 οι εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλονται  και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε μέρα έως και 30.05.2021. Η περίοδος ισχύος του εν λόγω test, σύμφωνα και με τα ανωτέρω, ανέρχεται σε μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Συνεπώς για την εβδομάδα από 31.05.2021 έως 06.06.2021 οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μετά την παρέλευση επταημέρου από τη διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας.

self test

Παράδειγμα: Αν ο εργαζόμενος, για την εβδομάδα από 24.5.2021 έως 30.5.2021,υποβλήθηκε και δήλωσε το αποτέλεσμα self test την Τετάρτη 26.05.2021, το test έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του, δηλαδή έως την ερχόμενη Τετάρτη, 02.06.2021.

Αν ο εργαζόμενος πρόκειται να απασχοληθεί με φυσική παρουσία την Τετάρτη 02.06.2021, π.χ. από 8:00 π.μ.– 16:00 μ.μ. υποχρεούται να  έχει υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο και να έχει δηλώσει το αποτέλεσμα έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την ανάληψη υπηρεσίας, δηλ. την Τρίτη 01.06.2021, από 8:00 π.μ. και μετά και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή του/ης στην εργασία.

Self test: Ποιοι δηλώνουν το αποτέλεσμα στο self-test.gov.gr

Εάν έχετε προμηθευτεί αυτοδιαγνωστικό τεστ και είστε:

  • εκπαιδευτικός (δημοσίου ή ιδιωτικού σχολείου)
  • εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα ιδίως σε κλάδο λιανεμπορίου, τουρισμού, μεταποίησης, επισιτισμού, ή των μεταφορών
  • εργαζόμενος στο δημόσιο τομέα
  • γονέας/κηδεμόνας μαθητή ή ενήλικος μαθητής 
  • ναυτικός - μέλος πληρώματος πλοίου που εκτελεί θαλάσσιες μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων

Μπορείτε να δηλώσετε θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα self-test και να εκδώσετε τη δήλωση αποτελέσματος ή την σχολική κάρτα, με κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top