Σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελία εις βάρος καθηγητή Πανεπιστημίου

Για την υπόθεση έχει ήδη διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα η είδηση ότι καθηγητής καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Για την υπόθεση έχει ήδη διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση και το πόρισμα έχει παραδοθεί στην Σύγκλητο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πάνω από 10 είναι οι ένορκες καταθέσεις φοιτητριών, φοιτητών και συνεργατών του καθηγητή σε σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης , εκδικητική και εριστική  συμπεριφορά ακόμα και απειλές.

Μία φοιτήτρια αποκαλύπτει στην Τασούλα Παπανικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ότι στη σχολή ήταν κοινό μυστικό η ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για τις καταγγελίες εναντίον του καθηγητή

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο διδάσκων στη σχολή ζητούσε από φοιτήτριες να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες και να επικοινωνούν μαζί του μέσω του facebook.

Οι φοιτήτριες του είχαν βγάλει και παρατσούκλι. Τα παράπονα τα τελευταία δυο χρόνια  αυξάνονταν. Διατάχθηκε ΕΔΕ και το πόρισμα βρίσκεται ήδη στα χέρια της Συγκλήτου.

«Από τη στιγμή που στα όργανα του Πανεπιστημίου υπέπεσαν κάποια παράπονα που παραβίαζαν τη δεοντολογία του, το Πανεπιστήμιο με τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος επιλήφθηκε  της υπόθεσης και διερεύνησε  τα δεδομένα που είχε. Διενεργήθηκε ΕΔΕ το πόρισμα της οποίας κατατέθηκε στη Σύγκλητο, η οποία το έκανε αποδεκτό» είπε ο Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Μιχάλης Σπουρδαλάκης. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και ήδη παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου. Ο καταγγελλόμενος διδάσκων αρνείται τα πάντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top