Κορωνοϊός: Σε τέσσερα νησιά επιδημιολογική έξαρση μετά το Πάσχα

Τι είπε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου

Όσα είπε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών φαίνεται το αποτύπωμα των ημερών του Πάσχα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: 2.188 νέα κρούσματα σήμερα - 56 νεκροί και 677 διασωληνωμένοι

Όπως είπε, παρατηρούνται πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά όπως στην Κάρπαθο, Ικαρία, Κέρκυρα, Σκιάθο, αφού οι νέοι μετακινήθηκαν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και πήγαν στα πατρικά τους για τις διακοπές του Πάσχα.

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 1.000 στην Αττική - «Βράζει» η Αιτωλοακαρνανία

Αναφέρθηκε επίσης και το ποσοστό εμβολιασμού σε ορισμένα νησιά, όπως την Κάρπαθο και την Ικαρία, όπου το ποσοστό εμβολιασμού με μια δόση αγγίζει το 40%.

Οι λόγοι της αύξησης των κρουσμάτων

Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε επίσης και για τους λόγους τους οποίους παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων, όπως η ενδοοικογενειακή μετάδοση και οι συναθροίσεις ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει επιβάρυνση του συστήματος υγείας γιατί τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε νέους ηλικίας 20-36 ετών.

«Είμαστε ανήσυχοι, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι υψηλός. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν περισσότερα από 2 εκατ. διαγνωστικά τεστ και θα αυξηθεί περισσότερο, καθώς άνοιξαν και άλλες δραστηριότητες. Σήμερα, 15 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, όλοι ξέρουμε καλά πως θα αποφύγουμε την έκθεσή μας στον ιό χωρίς απαγορεύσεις και χωρίς στερήσεις», είπε.

Τέλος, μιλώντας για επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, η κ. Παπαευγγέλου είπε ότι ο συνολικός αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώνεται, ενώ σταθερά πτωτική πορεία συνεχίζει να εμφανίζει και ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία, με τον δείκτη Rt είναι στο 0,83.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top