Γλυκά Νερά έγκλημα: Η οπλοκατοχή δεν είναι η λύση για ό,τι συνέβη

Συζητήσεις στα social media με αφορμή την αποτρόπαια δολοφονία της Καρολάιν

Όλα όσα είπε ο ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, στο star.gr για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Στην Ευρώπη, που τόσο αγαπάμε τον πολιτισμό και αποφεύγουμε τις συγκρίσεις με τη Δύση και την άγρια πλευρά της, ρίχνουμε και πάλι στο τραπέζι το ζήτημα της οπλοκατοχής. Μιλάμε για θανατική ποινή, δημόσια λιντσαρίσματα, κρεμάσματα και λιθοβολισμούς σε μία χώρα που, υποτίθεται, έχει εξευρωπαϊστεί. Στη νέα υπερδύναμη όλα αυτά, στα social media. Το περιβόητο κράτος δικαίου τσαλακώνεται, γίνεται μια μπάλα και ρίχνεται στον κάλαθο των αχρήστων τη στιγμή που αναρωτιόμαστε αν έχει κάνει ποτέ την εμφάνισή του από τα μέρη μας.

Γλυκά Νερά: Εισαγγελική παρέμβαση για το αποτρόπαιο έγκλημα

Ο θυμός μας για ό,τι συνέβη στα Γλυκά Νερά είναι απόλυτα λογικός. Τα λόγια, όπως οι πρακτικές που αναφέρθηκαν παραπάνω, οφείλω να ομολογήσω ότι κάποιες φορές περνούν από το μυαλό μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Μέχρι εκεί.

Γλυκά Νερά: «Είναι σκληροί εγκληματίες. Απείλησαν την κοπέλα με το παιδί»

Συνήθως, οι πρώτες αντιδράσεις στο άκουσμα εγκλημάτων όπως αυτό δεν είναι ψύχραιμες και ούτε χαρακτηρίζονται για τη νηφαλιότητά τους. Πώς είναι δυνατόν άλλωστε όταν μιλάμε για τον θάνατο μιας 20χρονης μάνας δίπλα στο μωρό της, ένα κρεμασμένο σκυλί και έναν σύζυγο δεμένο; Οφείλουμε, όμως, να φιλτράρουμε μετά το αρχικό σοκ την κάθε μας σκέψη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου για την οπλοκατοχή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top