Επίσκεψη Σχοινά στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Για την επέτειο των 40 χρόνων συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ

Με την αφορμή την επέτειο των 40 ετών από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κύριος Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», την Τρίτη 11 Μαΐου 2021.

Τον κύριο Σχοινά υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Μανώλης Παπασάββας υποδέχονται τον Μαργαρίτη Σχοινά

«Η παρουσία σας σήμερα εκφράζει τη βαθύτατη ευαισθησία σας και έχει ιδιαίτερο συμβολισμό καθώς φέτος η χώρα μας τιμά την επέτειο των 40 χρόνων συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Η προσωπικότητά σας, η ευρύτητα των γνώσεών σας και η πολύχρονη εμπειρία σας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσδίδουν σε κάθε σας πρωτοβουλία ιδιαίτερο κύρος και τοποθετούν την καθαρή φωνή της Ελλάδας στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων σε μια εποχή κατά την οποία ο κόσμος αλλάζει ραγδαία λόγω της πανδημίας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ολόθερμα για τη διαρκή στήριξή σας στις πρωτοβουλίες μας εδώ και πολλά χρόνια» είπε, ανάμεσα σε άλλα η κυρία Βαρδινογιάννη υποδεχόμενη τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαργαρίτης Σχοινάς

Από την πλευρά του, ο κύριος Παπασάββας ενημέρωσε αναλυτικά τον κύριο Σχοινά για τον τρόπο λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την θεραπεία και την έρευνα για τον παιδικό καρκίνο καθώς και τη σπουδαία συμβολή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαργαρίτης Σχοινάς

«Παρατηρώ την διαδρομή του οράματος και της μοναδικής προσφοράς της κυρίας Βαρδινογιάννη, εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Από τότε που μόνη ουσιαστικά άνοιξε στο ευρύ κοινό το κορυφαίο ζήτημα του παιδικού καρκίνου για να φωτίσει με την προσφορά και το έργο της τις ζωές χιλιάδων μικρών μας φίλων και να δώσει δύναμη, κουράγιο αλλά και πραγματική Ελπίδα στους μικρούς αλλά πολύ σπουδαίους ήρωες αυτής της μάχης και φυσικά τις οικογένειες τους στον καθημερινό, πολύπαθο ανηφορικό τους δρόμο. Αγαπητή κυρία Βαρδινογιάννη, όπως έχετε πει η ζωή και ενός μόνο παιδιού ασφαλώς και αξίζει για να αγωνίζεσαι. Κι εσείς όλα αυτά τα χρόνια έχετε αποδείξει κάνοντας το όραμα πράξη, καλύπτοντας ενδεχομένως ένα μεγάλο κενό στη δημόσια υγεία, δημιουργώντας μια πραγματική Κιβωτό για τα παιδιά μας», είπε ο κύριος Σχοινάς. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε παράλληλα αναλυτικά για το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. «Ένα ολιστικό, οριζόντιο σχέδιο συνολικού ύψους 4 δις ευρώ που πολεμά τoν καρκίνο σε κάθε πολιτική, σε κάθε πτυχή της σύγχρονης καθημερινότητας μας από την πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και ποιότητας ζωής», όπως χαρακτηριστικά είπε, καλώντας και την οικογένεια της «ΕΛΠΙΔΑΣ» να συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαργαρίτης Σχοινάς

Αμέσως μετά, η κυρία Βαρδινογιάννη τίμησε τον κύριο Σχοινά με το χρυσό στεφάνι της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ενώ του προσέφερε και μια Αναμνηστική Πλακέτα για τα 40 χρόνια από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαική Ένωση.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τοποθετεί στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ το αστέρι με το όνομά του

Ο κύριος Σχοινάς, ανταποκρινόμενος στην τιμητική διάκριση, της προσέφερε το αναμνηστικό γραμματόσημο για τα 40 χρόνια από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ένα παιδικό παραμύθι με κεντρικό θέμα την Ενωμένη Ευρώπη για τη βιβλιοθήκη της Ογκολογικής Μονάδας.

Στον "Τοίχο των Αστεριών" με την Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Ο κύριος Σχοινάς τοποθέτησε στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» ένα αστέρι με το όνομά του, καθώς και το αστέρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράφει τη δήλωση στήριξης της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε από την κυρία Βαρδινογιάννη και τον κύριο Παπασάββα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ενημερώθηκε αναλυτικά για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπέγραψε συμβολικά και τη δήλωση στήριξης της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top