Κορωνοϊός: «Σβήνει» η πανδημία στα ελληνικά νησιά - Ποια είναι «πράσινα»

Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα λίγο πριν το άνοιγμα του τουρισμού

Αυτά είναι τα πράσινα ελληνικά νησιά. Ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. (9/5)

Την ώρα που ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» περιοχές όπως το Μεσολόγγι που καταγράφει τεράστια αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, τα περισσότερα νησιά είναι επιδημιολογικά στο «πράσινο», καταγράφοντας ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές νέες μολύνσεις.

Μεσολόγγι: Δεν θα ανοίξουν αύριο τα σχολεία μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη του τουρισμού στις 15 Μαΐου, υπάρχουν ελληνικά νησιά που παρουσιάζουν μέσο όρο κρουσμάτων κάτω από τη μονάδα.

Κρούσματα σήμερα: Μείωση στην Αττική- Υψηλός ο αριθμός στην Αιτωλοακαρνανία

Η Σαντορίνη για παράδειγμα που αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς, είχε μέσο ορό 0,71 κρούσματα τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ την περασμένη Τετάρτη δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μύκονο με μέσο όρο επταημέρου 1.14 κρούσματα. Την Πέμπτη δεν είχε κανένα κρούσμα και χθες κατέγραψε μόλις ένα.

Όμως και στα μεγαλύτερα νησιά μας παρατηρείται καλή επιδημιολογική εικόνα: Η Λέσβος που έχει πάνω από 85.000 κατοίκους χθες κατέγραψε τρία κρούσματα, ενώ ολόκληρη την εβδομάδα δεν ξεπέρασε τα 6.

Η Χίος με 53.000 κατοίκους είχε μέσο όρο επταημέρου 1.7 κρούσματα και η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με 22.000 κόσμο είχε μέσο όρο  3.3 κρούσματα. 

Σημειώνεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής 1.428 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 728, ενώ κατέληξαν ακόμα 51 συνάνθρωποί μας.

Αυξημένο το ενδιαφέρον από τους Πολωνούς τουρίστες

Οι Πολωνοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χωρά μας μετά τη συνάντηση του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με υψηλόβαθμα στελέχη της LOT. Ο εθνικός αερομεταφορέας της Πολωνίας επεκτείνει το πρόγραμμά του με τρία απευθείας δρομολόγια προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο. 

Μάλιστα στελέχη μεγάλων τουριστικών πρακτορείων υπολογίζουν ότι φέτος οι Πολωνοί τουρίστες στη χώρα μας θα φτάσουν περίπου το 70%  ων επισκεπτών του 2019.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top