Self- test: Προσέφυγαν στο ΣτΕ εκπαιδευτικοί, δικηγόροι κι ένας ιερέας

Ζητούν να ακυρωθεί το μέτρο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

Με self test και μέτρα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα. Όλες οι χρηστικές πληροφορίες. Ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων (05/5)

Τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι κι ένας ιερέας προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούν να παγώσει άμεσα, να ανασταλεί και να ακυρωθεί το μέτρο του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοιό (self-test) στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και στους μαθητές.

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν από τη Δευτέρα - Όλα τα μέτρα

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι οι υποχρεωτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι, δύο φορές την εβδομάδα, θίγουν τον πυρήνα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενώ παραβιάζουν τη διεθνή σύμβαση τoυ Oviedo για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ορίζει ότι «επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνο αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη συναίνεση του».

Self test: Αναλυτικές οδηγίες - Πώς γίνεται και για ποιους είναι απαραίτητο

Αναφέρουν ακόμα ότι το μέτρο αντίκειται σε μια σειρά διατάξεων του Συντάγματος και της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού καθώς συνιστά «υποχρεωτική βία», ενώ υποστηρίζουν ότι πλήττεται και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top