Τουρισμός: Πέντε ελληνικά νησιά στην «πράσινη» λίστα των Βρετανών

Παραμένουν ασφαλείς προορισμοί για διακοπές

Ο τουρισμός στη χώρα μας ανοίγει στις 15 Μαΐου. Πώς κυμαίνονται οι τιμές στα καταλύματα στα νησιά της χώρας. Ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (5/5)

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας που θα γίνει στις 15 Μαΐου, το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας (FCDO) ανακοίνωσε ότι στην «πράσινη» λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς για τουρισμό παραμένουν πέντε ελληνικά νησιά.

Τουρισμός: Αυτό το ελληνικό covid free νησί προωθούν τα γερμανικά ΜΜΕ!

Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας σύμφωνα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο οι Βρετανοί συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μητσοτάκης: Ο τουρισμός θα ανοίξει με ασφάλεια

Στην ίδια λίστα εντάσσονται επίσης τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία που περιλαμβάνουν την Τενερίφη, την Λανζαρότε, τα Γκραν Κανάρια και την Φουερτεβεντούρα,  η Πορτογαλία, η Μάλτα και το Ισραήλ.

Θεοχάρης: Από 1η Ιουνίου το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγή ξεκαθάρισε στην The Telegraph ότι οι πράσινες αυτές περιοχές δεν είναι απαραίτητο ότι θα περιληφθούν στον πράσινο κατάλογο της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα υποστηρίξει την επιστροφή των νησιωτικών διαδρόμων αν τα επίπεδα μόλυνσης είναι χαμηλότερα από ότι στις ηπειρωτικές χώρες, ενώ εξήγησε ότι τα κριτήρια για την προσθήκη χωρών στον «πράσινο» κατάλογο περιλαμβάνουν:

  • το επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού
  • την πρόοδο του εμβολιασμού
  • την ανησυχία για οποιαδήποτε μετάλλαξη
  • την ποιότητα των δεδομένων των χωρών

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 16 Μαΐου λόγω κορωνοϊού απαγορεύονται όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια στη Μεγάλη Βρετανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top