44χρονη Χαλάστρα: «Μακάρι η γυναίκα μου να μην πέθανε από το εμβόλιο»

«Δε θέλω να κουκουλωθεί το θέμα» λέει ο σύζυγός της

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από τη Δευτέρα του Πάσχα η οικογένεια της 44χρονης γυναίκας από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, η οποία πέθανε λίγες ώρες αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός της προήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου, ωστόσο ο σύζυγός της όρισε ειδικό πραγματογνώμονα και περιμένει απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου της, καθώς όπως λέει ήταν απολύτως υγιής. 

AstraZeneca: Πέθανε 44χρονη στη Θεσσαλονίκη 14 ώρες μετά το εμβόλιο

«Όλο το κουράγιο το βρίσκω για τα παιδιά μου. Η νεκροψία έδειξε ότι έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Το θέμα είναι γιατί δημιουργήθηκε. Αν δε βάζαμε ιατροδικαστή θα μπορούσε το θέμα να προχωρήσει για να δούμε αν ήταν από το εμβόλιο ο θάνατος; Ήταν μια υγιέστατη κοπέλα, πριν καιρό είχε κάνει γενικές εξετάσεις. Πώς βγήκαν αυτά που λένε για παλιό έμφραγμα; Λένε πράγματα που δεν υφίστανται. Λένε ότι 13 Απριλίου είχε κάνει επέμβαση, δεν είχε περάσει ούτε έμφραγμα. Αν είχε προβήματα υγείας θα πήγαινε να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο; Εσείς αν είχατε περάσει τρία εμφράγματα θα πηγαίνατε να κάνετε το Astrazeneca;» είπε ο κ. Κώστας Γκουγκουλιάνης στο OPEN.

Ο ίδιος αναμένει με αγωνία τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις και αυτό που ζητά είναι να μην κουκουλωθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου της συζύγου του. 

Λινού: «Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να επιλέξουν εμβόλια mRNA»

«Το μόνο που θέλω είναι να βγουν τα αποτελέσματα, να μάθει ο κόσμος, να προφυλαχθούμε όλοι μας. Θέλω να προφυλάξω τον κόσμο. Ήταν να κάνω το εμβόλιο και το σταμάτησα, δεν πήγα. Δεν είμαι ούτε αρνητής, ούτε κατά των εμβολιασμών. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αλλά αν πραγματικά το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι καλό, ας μη γίνεται», είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα πως η 44χρονη είχε προγραμματίσει να κάνει το εμβόλιο της Pfizer, άλλα το άλλαξε με AstraZeneca για να το κάνει πιο γρήγορα. 

«Ήθελε να προστατευτεί, να είναι πιο άνετη, να βλέπει τον πατέρα της, φοβόταν μην κολλήσουν τα παιδιά. Όλοι μας δεν πρέπει να έχουμε μια τέτοια στάση; Ο αγώνας μου είναι αυτός, να ακούσει ο κόσμος, μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο. Θέλω να μην κουκουλωθεί το θέμα. Αν έφυγε από το εμβόλιο, ας έφυγε από το εμβόλιο, αλλά να το σταματήσει η κυβέρνηση», είπε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Στον θάνατο της 44χρονης αναφέρθηκε χθες κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μ. Θεοδωρίδου, τονίζοντας πως η Επιτροπή έχει ενημερωθεί σχετικά με το περιστατικό και θα ερευνήσει διεξοδικά τα αίτια θανάτου της γυναίκας. 

Καναδάς: Επιβεβαιωμένος θάνατος μετά το AstraZeneca

Την ίδια ώρα σήμερα, οι αρχές του Καναδά ανακοίνωσαν τον τρίτο θάνατο ενός Καναδού, από μία σπάνια θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Ο άντρας ήταν ηλικίας 60 ετών και ζούσε στην επαρχία Νιου Μπράνσγουικ που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού.

Χθες, Τετάρτη η επαρχία του Καναδά Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι κατέγραψε έναν ακόμα θάνατο μιας 50χρονης από σπάνια θρόμβωση μετά την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου. 

AstraZeneca: Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος μετά το εμβόλιο στον Καναδά

Τέλος η επαρχία του Κεμπέκ είχε ανακοινώσει έναν παρόμοιο θάνατο στις 27 Απριλίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top