Πάσχα: Αλλάζουν οι λόγοι μετακίνησης από νομό σε νομό

Ποιες μετακινήσεις απαγορεύονται και ποια έγγραφα απαιτούνται

Εντατικοί έλεγχοι στα διόδια Ελευσίνας και τσουχτερά πρόστιμα για όσους έχουν ψευδείς δηλώσεις 

Όσοι σχεδιάζετε να φύγετε για το χωριό για το Πάσχα, παρά τις απαγορεύσεις που είναι σε ισχύ, να το σκεφτείτε διπλά και τριπλά γιατί τα πράγματα γίνονται πιο αυστηρά. 

ουρές αυτοκινήτων στα διόδια Ελευσίνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα αλλάξει τους λόγους για την ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού, ώστε να μην μπορέσει κανείς να φύγει από τα αστικά κέντρα από τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά. 

«Έξοδος Πάσχα»: Γυρίζουν αυτοκίνητα πίσω - Ουρές χιλιομέτρων στα διόδια

Έτσι, πλέον θα μπορεί να μετακινηθεί κάποιος μόνο για λόγους εργασίας και μόνο με χαρτί από την ΕΡΓΑΝΗ για τους μισθωτούς. Αν για παράδειγμα κάποιος είναι σε άδεια ή ρεπό και μετακινηθεί εκτός νομού, τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.

Πάσχα με μπλόκα: Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι σε διόδια και εθνικές οδούς

Όσον αφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες θα μπορούν να μετακινηθούν για λόγους εργασίας μόνο με ραντεβού.  

Έλευγχοι στα διόδια Ελευσίνας

Δε θα μπορεί πλέον κάποιος να μετακινηθεί για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, ενώ για θέματα υγείας θα απαιτείται έγγραφο από δημόσια δομή. 

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Πότε ανοίγει η μετακίνηση από νομό σε νομό 

Για μετάβαση σε κηδεία θα απαιτείται η επίδειξη της ληξιαρχικής πράξης θανάτου και για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας το έντυπο Ε9. Μάλιστα η μετάβαση εκεί θα είναι εφάπαξ και χωρίς επιστροφή. 

Μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στα διόδια Ελευσίνας

«Όχι» για Πάσχα στο χωριό, «ναι» σε μικρές μετακινήσεις στα εξοχικά

Για όλες τις περιπτώσεις -πλην της επιστροφής στον τόπο μόνιμης κατοικίας- ο απολύτως αναγκαίος χρόνος της παραμονής σε άλλη περιφέρεια θα είναι ένα 48ωρο.

Σε λίγο αναμένεται και ΚΥΑ που θα ορίζει τα παραπάνω και θα γίνουν και ανακοινώσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top