Κορωνοϊός: Αυξήθηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Τις τελευταίες ημέρες είχε παρατηρηθεί αποκλιμάκωση

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής, όπου είχε αρχίσει να αποκλιμακώνεται η κατάσταση.

Πάσχα στην πόλη με παράταση κυκλοφορίας το βράδυ

«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική» είπε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Όπως είπε, για την αύξηση είναι πιθανό να ευθύνεται ο συνωστισμός είτε σε εξωτερικούς είτε σε εσωτερικούς χώρους.

Το αυξημένο ιικό φορτίο θα αποτυπωθεί στα κρούσματα αλλά και στις νοσηλείες στα νοσοκομεία εντός των επόμενων 15 - 20 ημερών σύμφωνα με την ίδια.

Από τη μεριά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, έκανε λόγο για επανάκαμψη του ιικού φορτίου. «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Νεκρός 43χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, πατέρας τριών παιδιών

Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι πρέπει γίνει ξεκάθαρο για ποιους κάνει το κάθε εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.607 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο αριθμός των διασωληνωμένων πολιτών έφτασε τους 847, ενώ κατέληξαν ακόμα 78 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top