Γκίκας: Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας

«Οι νέοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό»

«Θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας», είπε ο Αχιλλέας Γκίκας, το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό

Αντίθετοι με το ενδεχόμενο της εξόδου του Πάσχα δήλωσαν ο Αχιλλέας Γκίκας και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας», είπε το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Γκίκας είπε πως το ιικό φορτίο δεν επιτρέπει ακόμη μεγάλα ανοίγματα, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει κόπωση στους πολίτες από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πάσχα στο χωριό: Η δήλωση Μητσοτάκη που έβαλε «φρένο»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή θα αξιολογήσει πάρα πολλά και η απόφαση για το Πάσχα στο χωριό θα ληφθεί μετά τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ωστόσο, σημείωσε με νόημα πως «όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό θα ανοίξει, αν όχι νωρίτερα, στις 14 Μαΐου, λόγω του τουρισμού.

«Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες οκτώ μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5, που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», σημείωσε.

«Οι νέοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό»

Ο κ. Γκίκας σχολίασε και τις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες και πάρκα, και μάλιστα χωρίς μέτρα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις.

Νέα κορωνοπάρτι: «Βούλιαξαν» οι πλατείες της Αθήνας

«Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη», είπε με νόημα.

Στο μισό τα κρούσματα τη Δευτέρα του Πάσχα

Αύξηση των κρουσμάτων προέβλεψε, εξάλλου, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εάν ο κόσμος φεύγει για τα χωριά του το Πάσχα.

«Είμαι αντίθετος, γιατί η μαζική κινητικότητα δημιουργεί αύξηση επαφών», είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Ο κ. Σαρηγιάννης πως υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης στα κρούσματα και πως η εκτίμηση είναι πως τη Δευτέρα του Πάσχα θα πέσουν περίπου στα μισά.

«Την τελευταία εβδομάδα έχουμε σαφή αποκλιμάκωση. Είμαστε σε ήπια αποκλιμάκωση σε όλη τη χώρα  Θα φανεί από την επόμενη εβδομάδα και στη Θεσσαλονίκη η αποκλιμάκωση. Καλώς δεν άνοιξαν τα μαγαζιά νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, αυτό σταμάτησε την αυξητική πορεία. Τη Δευτέρα του Πάσχα ίσως πέσουμε στα 1600 κρούσματα από τα 2.800», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top