Συγκλονιστική ομολογία για Βαλυράκη: Είδα την επίθεση, ήταν δολοφονία

Αυτόπτης μάρτυρας έσπασε τη σιωπή του

Για δολοφονία έκανε λόγο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στον Σήφη Βαλυράκη. Βιντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (17/04)

«Ήταν δολοφονία» λέει αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης σε βάρος του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. 

Ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», είπε πως είδε ιδίοις όμμασι να δολοφονούν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Σήφης Βαλυράκης: Το σκίτσο «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού

Όπως αποκάλυψε, είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό να πλησιάζει το φουσκωτό του άλλοτε υπουργού.

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους. “Σήκω και φύγε, κ***γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα, προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ανατροπή στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη: Δε χτυπήθηκε μόνο από προπέλα

Ο ίδιος βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και αναγνώρισε τους δράστες.

«Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», ξεκαθάρισε.

«Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», σημείωσε.

Θάνατος Βαλυράκη: Ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ψαράδων

O Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Σήφη Βαλυράκη, από το στούντιο της εκπομπής είπε: «Είναι συγκλονιστική η κατάθεση του μάρτυρα. Η νομική ομάδα μας θα διασφαλίσει την ασφάλειά του. Με τη μαρτυρία του επιβεβαιώθηκαν τα όσα ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή, ότι ο θάνατος του Σήφη, δεν ήταν ατύχημα όπως έλεγαν, αλλά δολοφονία».

Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού είχε εξ αρχής κάνει λόγο, με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, για δολοφονία και όχι ατύχημα.

Η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, Χαρά Σπηλιοπούλου, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, μίλησε για πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του.
Μάλιστα, ανέφερε και ένα αιμάτωμα στο κεφάλι, που θα μπορούσε να είχε προκληθεί από κάποιο κουπί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top