Βασιλακόπουλος: Τα κορωνοπάρτι μπορεί να κοστίσουν το Πάσχα

Πώς πρέπει να γίνουν οι μετακινήσεις

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους επιστήμονες και στην κυβέρνηση οι εικόνες και τα βίντεο από τον συνωστισμό που παρατηρείται έξω από καταστήματα που πουλούν take away ποτά και σε πλατείες. Το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι εκατοντάδες νεαροί συμμετείχαν σε κορωνοπάρτι με dj και φωτοβολίδες, ενώ κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες τέτοια πάρτι γίνονται καθημερινά, ενώ δεν υπάρχει αστυνομικός έλεγχος. 

Εικόνες από το κορωνοπάρτι στην πλατεία Βαρνάβα

Μετά από αυτές τις εικόνες, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε πως τέτοιες συμπεριφορές θα στοιχίσουν σε όλους το Πάσχα στο χωριό. 

Rapid tests: Πού θα πραγματοποιηθούν σήμερα δωρεάν έλεγχοι

«Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά. Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα. Ή θα το κόψουμε ή θα το κάνουμε οργανωμένα με καθίσματα σε απόσταση σε ανοιχτούς χώρους χωρίς όρθιους», είπε.

Πάσχα στο χωριό: Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όσον αφορά στις μετακινήσεις επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική μεταχείριση στους πλήρως εμβολιασμένους. 

«Δεν έχει κανένα νόημα ο εμβολιασμένος να μην μπορεί να μετακινηθεί. Νομίζω ότι το Πάσχα αν δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις, μέσα στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις θα γίνει χαμός», τόνισε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος μίλησε και για το άνοιγμα των Λυκείων με self test, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι που θα κάνουν θα βγουν θετικοί.

Self-test: Bήμα βήμα πώς κάνουμε στο σπίτι μας το τεστ για τον κορωνοϊό

«Δηλαδή αν επαναληφθεί, θα βγουν θετικοί. Οπότε είναι χρήσιμο γιατί θα απομονωθούν και θα μειωθεί η διασπορά. Με τα self test θα βρούμε αρκετούς που είναι θετικοί», είπε και πρόσθεσε:

«Αυτό δε θα αυξήσει ούτε τους διασωληνωμένους, ούτε τους νεκρούς. Αναμένεται να προστατέψει μελλοντικά από αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως το ποσοστό της θετικότητας θα πέσει γιατί η δειγματοληψία που γίνεται τώρα είναι τυχαία», επεσήμανε προτάσσοντας πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί λόγω της χρήσης των self test.

Λουκίδης: «Θετικό μέτρο τα self tests»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης, είπε στον ΣΚΑΪ ότι τα self tests είναι καλό μέτρο. 

Self-test για Λύκεια: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη δήλωση των αποτελεσμάτων

«Αν καταφέρουμε και δείξουμε στις 15 επόμενες ημέρες ότι βοηθάει στην ιχνηλάτηση και απομόνωση των κρουσμάτων, θα είμαστε πάρα πολύ μπροστά από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει τελικά το Πάσχα, είπε ότι είναι νωρίς ακόμα για να πει κάποιος αν θα μπορέσουμε να πάμε στα χωριά μας 

«Θα ήθελα να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μέσα στις επόμενες 10 με 15 ημέρες γιατί βλέπω μια μικρή επιπέδωση των εισαγωγών, αλλά υπάρχει μια αυξημένη τάση για τις ΜΕΘ», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top