Κορωνοϊός: Έχασε τη ζωή του ένα κορίτσι 16 ετών στο Παίδων

Είναι το τρίτο ανήλικο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας

Έχασε τη ζωή της μια ανήλικη κοπέλα, η οποία ήταν θετική στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα της πανδημίας στη χώρας μας.

Κορωνοϊός: 1.955 νέα κρούσματα και 78 νεκροί στη χώρα

Το 16χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή χθες. Μεταφέρθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο από τη μητέρα του, καθώς εμφάνισε συμπτώματα του ιού. Μετά από μοριακό τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η μητέρα της είπε στους γιατρούς ότι το κορίτσι είχε διάρροια και εμετούς, ενώ ένιωθε και πόνους στο στήθος. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα αποκαλύψει η νεκροψία, ωστόσο εκτιμάται ότι είτε ο κορωνοϊός «δυσκόλεψε» την καρδιακή λειτουργία, είτε πρόκειται για θρόμβωση που προκλήθηκε από τον ιό. Ο πατέρας του κοριτσιού είχε φύγει από τη ζωή πριν από ένα χρόνο από καρδιακό νόσημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν το κορίτσι είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Βόλος: Αποχαιρέτησε τους νοσηλευτές και έπεσε από τον 7ο όροφο νοσοκομείου

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας του κορωνοϊού, έχουν πεθάνει ένα μωρό λίγων εβδομάδων και ένα κορίτσι 16 ετών από τη Θήβα.

Στη μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου, νοσηλεύονται 12 παιδιά με ηλικίες έως τα 15 έτη και δύο νεογέννητα από θετικές μητέρες στον κορωνοϊό. Κανένα δε διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο ο αριθμός παιδιών που νοσηλεύονται κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας, σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο, είναι αυξημένος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top