Υπόθεση Marfin: Τα στοιχεία δείχνουν τέσσερα νέα πρόσωπα

Ανοίγει ξανά ο φάκελος- Παλιά βίντεο επανεξετάστηκαν με νέα τεχνολογία

Ανοίγει από την Εισαγγελία Αθηνών πάλι φάκελος της υπόθεσης Marfin, καθώς με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας οι αρχές εντόπισαν στοιχεία που έδωσαν το «πράσινο» φως στη Δικαιοσύνη.

Χρυσοχοΐδης: Ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης Marfin

Σύμφωνα με πληροφορίες του Παναγιώτη Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα στοιχεία αυτά δείχνουν τουλάχιστον τέσσερα νέα πρόσωπα, με τις αρχές να θεωρούν ότι θα παραπεμφθούν για τουλάχιστον τρία κακουργήματα. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία προέκυψαν μετά από έρευνα που έκανε η Κρατική Ασφάλεια εδώ κι έναν χρόνο. 

Τραγωδία Marfin: Δέκα χρόνια μετά το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο

Έχουν εντοπιστεί πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στα επεισόδια εκείνης της ημέρας και στον εμπρησμό της Marfin και του βιβλιοπωλείου Ιανός, αλλά δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Το κτίριο της Marfin στο κέντρο της Αθήνας, όπου τέσσερα άτομα (μαζί με το έμβρυο που κυοφορούσε ένα από τα θυμάτα) έχασαν τη ζωή τους στις 5/5/2010- φωτογραφία Eurokinissi

Το κτίριο της Marfin στο κέντρο της Αθήνας, όπου τέσσερα άτομα (μαζί με το έμβρυο που κυοφορούσε ένα από τα θυμάτα) κάηκαν ζωντανοί από μολότοφ κουκουλοφόρων στις 5/5/2010- φωτογραφία Eurokinissi

Επίσης, υπάρχουν ιδιωτικά παλιά βίντεο που επανεξετάστηκαν με τη χρήση νέων μέσων. Δεν υπάρχει καινούργιο βιντεοληπτικό υλικό, ούτε νέες μαρτυρίες. Ωστόσο, οι αρχές θεωρούν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι τα νέα στοιχεια που προσκομίστηκαν κρίθηκαν ισχυρά από την εισαγγελία για να ανοίξει ο φάκελος Marfin αλλα και ο εμπρησμός του Ιανού.

Την είδηση ότι ανοίγει πάλι η υπόθεση Marfin έκανε γνωστή χθες με tweet του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010, είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μαζί με το έμβρυο που κυοφορούσε ένα από τα θύματα. Το 2016, με ομόφωνη απόφαση δικαστήριο της Αθήνας είχε αθωώσει δύο άτομα, τα οποία είχαν παραπεμφθεί για τον εμπρησμό της τράπεζας και του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top