Σχολεία: Η πορεία του λιανεμπορίου θα κρίνει το άνοιγμά τους

Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Τι είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Α. Πελώνη για τα υποχρεωτικά self tests στους μαθητές (30/3)

Προσεκτικό άνοιγμα για μία κάθε φορά δραστηριότητα αποφάσισαν χθες τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, καθώς περπατάμε πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, με τα επιδημιολογικά στοιχεία να είναι ακόμα αρνητικά. 

Για τον λόγο αυτόν το άνοιγμα των σχολείων, αν και συζητήθηκε, μπήκε στον πάγο και αναμένεται να τεθεί ξανά στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. 

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι πρέπει να μεσολαβήσουν επτά μέρες από το άνοιγμα του λιανεμπορίου για να δουν αν είναι εφικτό το άνοιγμα των σχολείων, που κατά την άποψή τους θα αυξήσει τη μετάδοση του κορωνοϊού. 

Άνοιγμα σχολείων: Προτεραιότητα τα Λύκεια

Προτεραιότητα είναι να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των Λυκείων και ειδικά εκείνοι της Γ΄Λυκείου, που φέτος θα δώσουν πανελλήνιες. 

Παρατείνεται η σχολική χρονιά - Μόνο με self tests η συμμετοχή στα μαθήματα

Το καλύτερο σενάριο είναι να ανοίξουν τα Λύκεια, και πιθανόν μόνο η Γ΄ Λυκείου στις 12 Απριλίου, εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση το επιτρέψει. 

Όσον αφορά στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείεται να ανοίξουν τελευταία. 

Self test: Με υπεύθυνη δήλωση των γονέων στο σχολείο οι μαθητές

Πάντως από το υπουργείο Παιδείας έχει διαμηνυθεί πως φέτος δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα, ούτε δια ζώσης, ούτε εξ αποστάσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Όλα όμως δείχνουν πως θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς έως τα τέλη Ιουνίου, αν και τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. 

Επιστροφή στα σχολεία με self tests

Η επιστροφή μαθητών κι εκπαιδευτικών στα σχολεία θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση των self tests. 

Άνοιγουν τα σχολεία με υποχρεωτικό τεστ για τη συμμετοχή στο μάθημα

Θα πρέπει να τα κάνουν μία φορά την εβδομάδα, πιθανόν κάθε Δευτέρα, στα σπίτια τους, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τα τεστ από τα φαρμακεία. Αν τα τεστ είναι αρνητικά οι γονείς θα συμπληρώνουν μια υπεύθυνη δήλωση, την οποία οι μαθητές θα δείχνουν πριν μπουν στην τάξη. 

Αν είναι θετικό, θα πρέπει να ενημερώνεται η πλατφόρμα, η οποία είναι υπό διαμόρφωση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα ακολουθείται το πρωτόκολλο για τα θετικά κρούσματα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top