Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο

Τι ισχύει για τον κωδικό «6» τα Σαββατοκύριακα

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 3 Απριλίου, όπως τα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς 

«Ανάσα» παίρνουν από το Σάββατο 3 Μαρτίου οι πολίτες, μετά την τροποποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πότε θα ανοίξουν εμπορικά κέντρα, outlets και εκπτωτικά χωριά

Παρά τους αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων, η κυβέρνηση -μετά από εισήγηση της Επιτροπής- ανακοίνωσε την Πέμπτη μερική χαλάρωση του lockdown, λαμβάνοντας υπόψη την κούραση του κόσμου. Μία από τις τροποποιήσεις των μέτρων αφορά και τις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, ο καθένας μπορούσε να βγει για βόλτα ή άθληση με τον κωδικό «6» χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτοκίνητο για τη μετακίνησή του. Επομένως, η σωματική άθληση μπορούσε να γίνει μόνο εντός του δήμου κατοικίας.

Αυτό αλλάζει από το Σάββατο που σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν με τον κωδικό «6» να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο για άθληση μόνο όμως τα Σαββατοκύριακα. Στο αυτοκίνητο επιτρέπεται να επιβαίνουν έως τρία άτομα ή μια οικογένεια.

Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργήσει η αγορά και τι αλλάζει στις μετακινήσεις

Όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, οι τροποποιήσεις στα μέτρα απαιτούν την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως αποστάσεις και μάσκες. Πρόκειται για μια πιλοτική χαλάρωση, η διάρκεια της οποίας θα εξαρτηθεί από τη στάση των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top