Πότε θα ανοίξουν εμπορικά κέντρα, outlets και εκπτωτικά χωριά

Κρίσιμη εβδομάδα για νέα χαλάρωση στα μέτρα

Με μικρά, αλλά σταθερά, βήματα ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τα «μικρά» καταστήματα είτε με click inside (ραντεβού και sms στο 13032) είτε με click away, ενώ η μετακίνηση θα είναι ελεύθερη εντός του νομού με 3ωρο χρονικό περιορισμό, για μία φορά την ημέρα.

Κλειστά θα παραμείνουν, ωστόσο τα outlets, τα shop in shop, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά κέντρα.

Ραντεβού και sms: Πώς θα κάνουμε τις αγορές μας από Δευτέρα

Με τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, η κυβέρνηση και οι ειδικοί θέλουν να δουν το «αποτύπωμα» από την πρώτο άνοιγμα στο λιανεμπόριο, για να πάρει αποφάσεις για νέα δέσμη μέτρων χαλάρωσης.

Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον Σκάι, η εβδομάδα που θα διανύσουμε είναι κρίσιμη για τις επόμενες αποφάσεις.

«Εάν διαπιστωθεί αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, τότε θα εισηγηθούμε να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα», τόνισε.

Εξάλλου, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως ήδη η κυβέρνηση «πίεσε» για το άνοιγμα επιχειρήσεων, όπως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και τα κέντρα αισθητικής, με την επιτροπή των ειδικών να μη δίνει τελικά το «πράσινο» φως.

Ραντεβού για ψώνια: Μόνο το ονοματεπώνυμο στο 13032 – Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας

O κ. Σταμπουλίδης είπε πως στο μήνυμα στο 13032 για τα ψώνια  αρκεί να γράφουμε το ονοματεπώνυμο μας. Το σύστημα θα έχει «κόφτη», δηλαδή δε θα δίνει έγκριση για μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα.

Οι πολίτες, εάν ζητηθεί, θα πρέπει να δείξουν και το μήνυμα για ραντεβού στο κατάστημα, που θα μεταβούν ή μετέβησαν, ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Γιατί τελικά άνοιξαν με click away και click inside τα καταστήματα

«Φρένο» στα σχέδια της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο χωρίς τους περιορισμούς του click away ή του click inside έβαλε η επιτροπή των ειδικών.

Τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης ξεκαθάριζαν ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν κανονικά από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με μόνο περιορισμό το 3ωρο από το sms στο 13032.

Λιανεμπόριο: Τα καταστήματα δε θα ανοίξουν με click away και click inside

Ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών προβληματίστηκε έντονα από τα αυξημένα κρούσματα και στράφηκε στη γνωστή συνταγή του click away ή του click inside.

Πολλοί, όμως, απόρησαν τι νόημα έχει το click away, όταν υπάρχει η δυνατότητα της φυσικής παρουσίας για αγορές σε ένα κατάστημα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης, τα μέτρα για τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα παραμένουν σε ισχύ. «Έτσι, θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες, να το κάνουν χρησιμοποιώντας και το click away», είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top