Καιρός: Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ανέμων

Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιήθηκαν

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δημιούργησαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν από το πρωί σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, ειδικά στα ανατολικά, πνέουν ισχυροί άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 – 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. 

Έτσι από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιήθηκε το πρωί το πρωινό δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από το Λαύριο για την Κύθνο. 

Καιρός: Έρχεται διήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα και έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο. 

Από χθες η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, προειδοποιώντας για κακοκαιρία εξπρές που θα διαρκέσει έως αύριο Πέμπτη. Βασικά χαρακτηριστικά της είναι οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. 

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα ανατολικά και νότια της χώρας και ειδικά στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες. 

Αύριο το βαρομετρικό χαμηλό θα μετακινηθεί στην Κρήτη και θα εκτονωθεί, σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, ενώ από Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά και οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top