Ασθενής με κορωνοϊό: «Αισθανόμουν σαν να περνούσε από πάνω μου νταλίκα»

Συγκλονίζει η περιγραφή του μέσα από το νοσοκομείο «Σωτηρία»

Τον εφιάλτη του κορωνοϊού περιέγραψε μέσα από το νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλεύεται, 40χρονος ασθενής, του οποίου η ζωή κινδύνεψε σοβαρά. 

«Ένιωθα σαν να πνίγομαι χωρίς οξυγόνο. Είμαι 40 χρονών, είμαι αθλητής δεν είχα κανένα πρόβλημα. Νόμιζα θα κάνω διακοπές στο σπίτι μου. Το υποτίμησα. Έκανε υποτροπή όταν με χτύπησε στον πνεύμονα», είπε ο δικηγόρος Πέτρος Πανάγος στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: 1.724 νέα κρούσματα - Στα ύψη ο αριθμός των διασωληνώσεων

Όπως είπε στην αρχή είχε αγευσία και ανοσμία και όταν επέστρεψαν οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης τον χτύπησε η πνευμονία. 

«Ήμουν στο σπίτι και αισθανόμουν ότι πνιγόμουν ότι κάνω ανάδυση από βάθος 20 μέτρων με βαρίδι στα πόδια. Φοβήθηκα πολύ αν θα φτάσω στο νοσοκομείο. Ένιωθα σαν να περνούσε από πάνω μου νταλίκα» πρόσθεσε ο κ. Πανάγος.

«Αν το 5ο κύμα ξεκινήσει με 3.500 κρούσματα, τότε αυτά θα εκτοξευτούν»

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, εξήρε το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών υπό αυτές τις δραματικές συνθήκες. 

«Στον θάλαμο που βρισκόμουν, νοσηλευόταν κι ένας 40χρονος ΑμεΑ που μπορούσε μόνο να πει λίγες λέξεις, μαμά, μπαμπά και άτα. Θυμάμαι τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν σκετσάκια για να τον ηρεμήσουν, να τον χαϊδεύουν, να του μιλάνε γλυκά για να του κάνουν ένα εμβόλιο. Κάποια στιγμή ο ασθενής αυτό αποκαλούσε τη νοσηλεύτρια μαμά. Με συγκλόνισε αυτή η εικόνα», είπε. 

Κορωνοϊός: Απαντήσεις σε έντεκα πρακτικά ερωτήματα για το εμβόλιο

Εξομολογήθηκε ότι το κυρίαρχο συναίσθημα που ένιωθε ήταν φόβος αν θα τα καταφέρει. Υπήρχε στιγμή που από την κόπωση που αισθανόταν μπορούσε μόνο να ανοιγοκλείνει τα μάτια του. 

Τέλος απευθυνόμενος στους αρνητές του κορωνοϊού τους κάλεσε να κάνουν μια βόλτα από το νοσοκομείο «Σωτηρία» για να ακούσουν τους ήχους των μηχανημάτων και να δουν τους ασθενείς που μάχονται για τη ζωή τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top