Σχολεία: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών από αδιάθετες δόσεις;

Τι σειρά προτεραιότητας θα ακολουθηθεί για τους εκπαιδευτικούς

Το Σαββατοκύριακο η Ελλάδα ξέπερασε τους 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Εγκύκλιο με διευκρινίσεις σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων σε εμβολιαστικά κέντρα, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας. 

Σύμφωνα με την έγκυκλιο, οι Ομάδες Συντονισμού Εμβολιασμών θα συλλέξουν από τις σχολικές μονάδες τα στοιχεία των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό κινητού τηλεφώνου, αριθμό τηλεφώνου οικίας, σχολείο απασχόλησης) που επιθυμούν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά έναντι του covid-19. Θα χρειαστεί να δηλώσουν την επιθυμία τους με υπεύθυνη δήλωση.  

Μόσιαλος: Ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer

Έπειτα, θα καταρτηθεί κοινός κατάλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ο οποίος θα αφορά τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα.  

Ο κατάλογος θα είναι ταξινομημένος ανά ημερομηνία γέννησης με φθίνουσα σειρά ηλικίας. Σε περίπτωση ίδιας ημερομηνίας γέννησης η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά.  

Self-tests: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για τα 10 εκατομμύρια

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ που επιθυμούν να αποκτήσουν τη δυνατότητα εμβολιασμού μέσω της αναπλήρωσης των αδιάθετων δόσεων εμβολίων, συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν.1599/1986) στην οποία καταγράφουν την ανωτέρω πρόθεσή τους και τη συναίνεσή τους ως προς την παροχή των προαναφερόμενων προσωπικών δεδομένων για την κατάρτιση και μόνο του κοινού αυτού καταλόγου. 

Αρχές Απριλίου «ανοίγουν» λιανεμπόριο και εκπαίδευση - Ακολουθεί η εστίαση

Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εκδοθεί και συμπληρωματική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες σχετικά με τον εμβολιασμότων εκπαιδευτικών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top