Τσελέντης: Παρακολουθούμε τη σεισμική δραστηριότητα στον Κορινθιακό

Ποια περιοχή κοντά στην Αθήνα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των σεισμολόγων

Στον Κορινθιακό στρέφεται η προσοχή των σεισμολόγων μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα, όπως δήλωσε ο  καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ‘Ακης Τσελέντης στην εκπομπή του Σκάι «Καλημέρα».   

Σεισμός Ελασσόνα: «Ξεκόλλησαν» βράχια στα Μετέωρα

Όπως δήλωσε ο  κ. Τσελέντης στην περιοχή – στην οποία αποκάλυψε ότι βρίσκεται και σήμερα για την παρακολούθηση του φαινομένου,  έχουν συμβεί πάνω από 1.800 μικροσεισμοί τους τελευταίους μήνες, κάποιοι πολύ μικρής έντασης, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται συστηματικά από τους σεισμολόγους η σεισμική δραστηριότητα.     

«Η περιοχή έχει ρήγματα, έχει ρήγματα, του Αιγίου, του Ξυλόκαστρου των Αλκυονίδων και  την παρακολουθούμε με προσοχή» τόνισε, αλλά διευκρίνισε ότι δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα γίνει κάτι» και ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός.   

Σεισμός Ελασσόνα: Ερείπιο το σχολείο στο Δαμάσι - Συγκλονιστικές εικόνες

Στο ερώτημα του Γ. Αυτιά ποια άλλη περιοχή προκαλεί το ενδιαφέρον των σεισμολόγων αυτό το διάστημα, εκτός από τη Θεσσαλία ο κ. Τσελέντης απάντησε «την περιοχή από Λουτράκι μέχρι Θήβα την παρακολουθούμε με προσοχή». 

Όπως συμπλήρωσε για τη γενικότερη  ανάγκη αντισεισμικής προστασίας στη χώρα  μας «δεν μπορεί να παραμένουμε απαθείς και να περιμένουμε να πέσουν τα σπίτια μας».  Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστοτούτου υπενθύμισε ότι κανείς δεν πίστευε ότι στην Κοζάνη και στα Γρεβενά θα γινόταν μεγάλος σεισμός.  «Και όμως έγινε» συμπλήρωσε.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top