Αργυρούπολη: Άγνωστοι «μαύρισαν» το γκράφιτι με τους ήρωες του 1821

«Θύελλα» στο διαδίκτυο για τον καλλιτέχνη του έργου

Άγνωστοι βεβήλωσαν γκράφιτι με τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 στην Αργυρούπολη. Η απόφαση του Δήμου να αναθέσει στον καλλιτέχνη «Εύρυτο» το έργο, προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς στον νεαρό εικαστικό αποδίδονται από κάποιους ακροδεξιές απόψεις. 

Μια εβδομάδα, 500 φιάλες σπρέι και 80 ώρες εργασίας χρειάστηκε ο 18χρονος καλλιτέχνης με το αρχαιοπρεπές ψευδώνυμο «Εύρυτος» για την εικαστική παρέμβαση του. Οι άγνωστοι που βανδάλησαν τις προσωπογραφίες της Μπουμπουλίνας, του Κολοκοτρώνη και δεκάδων αλλων ηρώων της ελληνικής επαναστασης στους τοιχους του δημοτικού κολυμβητηρίου της Αργυρούπολης, κατάφεραν να το κάνουν σε λίγα λεπτά.

Άγνωστοι κατέστρεψαν τις προσωπογραφίες των ηρώων / INTIME

«Υπάρχει μια πολύ μικρή, απειροελάχιστη μερίδα ας τους πουμε Έλληνες κι αυτούς, οι οποιοι συνεχίζουν το έργο των Νενέκων. Δεν μας πτοούν, δε μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ελληνικού. 

«Θύελλα» στο διαδίκτυο για τον «Εύρυτο» 

Αν και ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε παλιότερες δηλώσεις του τόνιζε πως στόχος είναι με τα έργα του να συγκινήσει τον κόσμο και να τον κάνει να αγαπήσει την ελληνική ιστορία, στα social media ανέβηκαν κάποιες φωτογραφίες από γκράφιτι με ακροδεξία σύμβολα και ισλαμοφοβικά μηνύματα που φέρονται να έχουν την υπογραφή του.

Άγνωστοι βανδάλισαν το έργο του «Εύρυτου» / INTIME

Σε κάποια υπάρχει κάλεσμα να καούν μουσουλμανικά τεμένη. Κάποια άλλα δείχνουν τον Άρη Βελουχιώτη με το όπλο στον κρόταφο και δίπλα του γραμμένα συνθήματα, τα οποία προτρέπουν τους αριστερούς να αυτοκτονήσουν. 

«Αναλαμβάνω την ευθύνη μόνο για ό,τι υπογράφω»

Ο «Εύρυτος», ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη όσων έργων έχω υπογράψει την χαρακτηριστική μου υπογραφή και αναρτήσει στον προσωπικό μου λογαριασμό. Διαχωρίζω τη θέση μου από ό,τι άλλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μακριά από την αισθητική και την φιλοσοφία μου, με ακραίες ή βίαιες και πολιτικές αναφορές». 

Άγνωστοι μουτζούρωσαν τα πρόσωπα των ηρώων του 21 / INTIME

Στις σελίδες του ωστόσο υπάρχουν μόνο οι ήρωες της ελληνικής επανάστασης, ενώ το έργο του στην Αργυρούπολη σύντομα θα έχει αποκατασταθεί. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top