Μαγιορκίνης: Οι διαγνώσεις αυξήθηκαν 40% από την προηγούμενη εβδομάδα

Όσα είπε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή 26/2.

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας μίλησε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 1.790 νέα κρούσματα σήμερα - 371 οι διασωληνωμένοι

Ο καθηγητής δήλωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα, στην Ελλάδα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας. Στην Αττική η τάση μείωσης στον αριθμό των διαγνώσεων, που είχε παρατηρηθεί μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή δυστυχώς έδειξε μικρή αναστροφή εντός της τελευταίας εβδομάδας.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα καταγράφηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

«Παρατηρήσαμε αύξηση των διαγνώσεων σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα»

Παπαευαγγέλου: Πολλές μικρές «πυρκαγιές» δεν επιτρέπουν άρση του lockdown

Τόνισε, δε, ότι πρέπει να σημειωθεί πως το ποσοστό αυτής της αύξησης πιθανώς οφείλεται και στο ότι λόγω της κακοκαιρίας της προηγούμενης εβδομάδας, η συμμετοχή στις δειγματοληψίες ήταν τότε ελαφρώς μικρότερη.

Όσον αγορά την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι στην Αττική παρατηρείται σημαντική αύξηση των νέων διαγνώσεων, ποσοστό 40%, μικρή στη Θεσσαλονίκη, περίπου 25%, κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για βραδεία επιβάρυνση με τοπικές εξάρσεις. 

Σχετικά με την ηλιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων, η υψηλότερη επίπτωση παρατηρείται στους 40-65 και δεύτερη ομάδα είναι οι 18 με 39 ετών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top