Παπαευαγγέλου: Πολλές μικρές «πυρκαγιές» δεν επιτρέπουν άρση του lockdown

«Πάνω από 12.000 τα ενεργά κρούσματα»

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 26/2.

Για την εξέλιξη της πορείας της κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα καταγράφηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα

Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε με τα κρούσματα να αγγίζουν τα 1.500 ανά ημέρα, ενώ αύξηση εμφάνισε και η διασπορά. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πειραιά, όπου παρουσίασε σημαντική επιβάρυνση με 1.100 κρούσματα. Τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από 12.000.

Κορωνοϊός: 1.790 νέα κρούσματα σήμερα - 371 οι διασωληνωμένοι

«Δεν παρατηρήθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου όπως αναμέναμε. Λόγω, ίσως, κούρασης τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ακόμα και επανέλαβε την σημασία της ατομικής ευθύνης και τήρησης των μέτρων προστασίας»

Παράταση lockdown ως τις 7 Μαρτίου στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ κορωνοϊού, η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι η πληρότητα στην Αττική είναι στο 88% και ότι το 53% πρόκειται για νοσηλευόμενους άνω των 65 ετών, ενώ υπογράμμισε, ότι 1 στους 3 έχουν μέση ηλικία 45-65 ετών, εκ των οποίων αρκετοί είναι διασωληνωμένοι.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη διασπορά του ιού. Όπως είπε, υπάρχουν «πολλές μικρές πυρκαγιές» στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες, οι οποίες οφείλονται σε συγκεντρώσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους και δομές, κάτι που 

«Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές, πολλές μικρές εξάρσεις, παρατηρήθηκε αρκετά συχνά την εβδομάδα που πέρασε στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Μικρές συρροές μετά από συναντήσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους και κλειστές δομές. Με τόσες πολλές μικρές συρροές, δεν μπορεί να σβήσει η 'φωτιά', για να προχωρήσουμε σε άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε επιβαρυμένης περιοχές. Ανησυχεί τους επιστήμονες η αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωμένων ασθενών και η διασπορά των μεταλλάξεων, (βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, ενώ ταυτοποιήθηκε και το νέο στέλεχος της Ουγκάντα)», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top