Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες αποφοίτων για τα Αρσάκεια Σχολεία

Τι καταγγέλουν οι 285 απόφοιτοι

Προκαταρτική έρευνα διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν όσα καταγγέλλουν παλιοί μαθητές των Αρσακείων Σχολείων περί παρενοχλήσεων και προσβολών από εκπαιδευτικούς.

Αρσάκειο: Αίτημα Μπαμπινιώτη να κληθούν για κατάθεση οι 285 απόφοιτοι

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 285 απόφοιτοι από το 1994 έως το 2018, σε επιστολή τους προς τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ανέφεραν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Επίσης, αναφέρθηκαν σε «διαχρονική νοοτροπία κάποιων», και κατήγγειλαν τόσο τους θύτες όσο και τους καθηγητές/καθηγήτριές τους ή τους υπεύθυνους/υπεύθυνες για συγκάλυψη γεγονότων.

Η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Γ. Νούλη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, έθεσε αίτημα προς την Εισαγγελία «να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους, για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top