Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές έχουν γίνει οι περισσότεροι εμβολιασμοί

Συνολικά έχουν γίνει έως τώρα στην Ελλάδα πάνω από 720.000 εμβολιασμοί

Δείτε την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών από τον κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στην Ελλάδα, με τον κεντρικό τομέα Αθηνών να συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για τους εμβολιασθέντες ανά περιφερειακή ενότητα.

Θεμιστοκλέους: «Έχουμε ξεπεράσει τους 720.000 εμβολιασμούς μέχρι σήμερα»

Πιο συγκεκριμένα, έως χθες, Δευτέρα, είχαν πραγματοποιηθεί 111.114 εμβολιασμοί στον κεντρικό τομέα της πρωτεύουσας και ακολουθεί ο βόρειος τομέας με 97.557 δόσεις να έχουν χορηγηθεί.

Τρίτη έρχεται η Θεσσαλονίκη με 82.312 εμβολιασμούς και στη συνέχεια ο Δυτικός τομέας Αθηνών με 28.853 και ο Περαιάς με 27.300. Ακολουθούν το Ηράκλειο, η Αχαΐα, η ανατολική Αττική και ο νότιος τομέας Αθηνών.

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά

Οι εμβολιασμοί κινούνται με καλούς ρυθμούς και στα νησιά, με την Κρήτη να έχει το προβάδισμα. Αναλυτικά στα Χανιά έχουν γίνει 12.139 εμβολιασμοί και στην Π.Ε. Λασιθίου 7.585.

Καθημερινά πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε Κυκλάδες, Επτάνησα και Δωδεκάνησα και σε μικρότερα νησιά υπό την εποπτεία του Στρατού.

Κορωνοϊός: «Να μην αμελούμε τους εμβολιασμούς για τις άλλες νόσους»

Σήμερα το πρωί, μιλώντας στο MEGA, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε ότι «η κατάσταση θα αλλάξει όταν θα έχει ανοσία το 60% του πληθυσμού, ή οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες» εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό να γίνει ως το καλοκαίρι.

Θεμιστοκλέους: «Έχουμε ξεπεράσει τους 720.000 εμβολιασμούς»

Στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται η Ελλάδα, αναφοριακά με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Μέχρι και χθες, Δευτέρα, είχαν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού, σύμφωνα με τον κ.Θεμιστοκλέους.

Γα τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, που σημαίνει ότι αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top